Firari estetikçiden şok ifade: ''Swinger''ı ben ortaya çıkarttım

Güncelleme:

Adana'da kendisini doktor olarak tanıtarak, 4 kişiye dudak dolgusu işlemi ile botoks yapan ve hükümlü bulunduğu cezaevinden firar eden kuaför Soner G., Yunanistan'a kaçmayı planlarken yakalandı.

Adana'da kendisini doktor olarak tanıtarak, aralarında bir hemşirenin de bulunduğu 4 kişiye dudak dolgusu ve botoks yaptığı iddiasıyla yargılanırken hükümlü bulunduğu Adana Açık Ceza İnfaz Kurumundan kaçan kuaför Soner G. yakalandı. Soner G., adliye çıkışında gazetecilere, "Swinger çetesini ortaya çıkardım. Cezaevinde üzerime adam yolladılar" iddiasında bulundu.

Alınan bilgiye göre, Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesinde "Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’a Muhalefet", "Dolandırıcılık" ve "Yaralama" suçlarından tutuklu olarak yargılanan kuaför Soner G., 1 Ağustos’taki duruşmada tahliye edildi. Soner G., başka bir suçtan hükümlü olduğu için serbest bırakılmadı.

Hırsızlıktan hakkında kesinleşmiş 5 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Soner G., Denetimli Serbestlik Yasası’na göre cezasının kalan kısmını çekmesi için Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. 10 Ağustos akşamı cezaevi yoklamasında firar ettiği anlaşılan Soner G.hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKTI
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği tarafından Soner G.'nin yakalanması için özel ekip kuruldu. Gidebileceği tüm adreslere şok baskınlar yapılan Soner G.'nin, Mersin’den Yunanistan’a kaçmaması için de özel önlemler alındı.

POLİS PUSU KURDU
Polis ekipleri, Soner G.'nin dün gece Seyhan ilçesindeki Yeni Bey Mahallesi’nde bir evde saklandığını tespit etti. Evin etrafına pusu kuran polisler, 6 saat boyunca sahte estetikçiyi bekledi. Eve gelmek için sokağa giren Soner G., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

CEZAEVİNDE ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilen Soner G., kendisini görüntüleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, açık cezaevinde şiddet gördüğünü, kapalı cezaevinin daha iyi şartlarda olduğunu ve bu nedenle firar ettiğini öne sürdü. Duruşmada verdiği ifadenin aksine, müştekilere estetik yaptığını da reddeden Soner G., "Aslında ben yapmadım, doktor yaptı. Devletime çok güveniyorum" dedi. Soner G. daha sonra adliyeye sevk edildi.

"SWINGER ÇETİSİNİ ORTAYA ÇIKARTTIM"

Soner G. adliye çıkışında gazetecilere, "Adım, Soner G., 1983 doğumluyum. Adanalıyım. Swinger çetesini ortaya çıkardım. Bütün şahısların hepsini biliyorum. Cezaevinde üzerime adam yolladılar. 2 gardiyandan şiddet gördüm. Bana değişik şeylerde bulundular" iddiasında bulundu.

Soner G., daha sonra polisler tarafından kapalı cezaevine götürüldü.

İHA