Fon mağdurlarına yenileri eklendi

Fon mağdurlarına yenileri eklendi
Güncelleme:

Yüksek kâr vaadiyle futbolcular dahil çok sayıda kişinin dolandırıldığının iddia edildiği fon vurgunu davasına 2 kişi daha S.E.'den şikayetçi olarak dahil oldu.

Aralarında futbol dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 19 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, iki şikayetçinin daha iddianamesi eklendi. İddianameler kabul edildiğinde, davadaki şikayetçi sayısı 21 olacak.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen özel bir bankanın şube müdürü S.E.'ın arasında bulunduğu 7 sanıklı davayla bağlantılı olarak iki yeni iddianame daha hazırlandı. Soruşturmayı yürüten savcılıkça, N.Ş. ve D.G.'in şikayetçi olduğu iki yeni iddianame mahkeme dosyasına gönderildi. Mahkemenin iddianameleri değerlendirme sürecinde olduğu öğrenildi.

"N.Ş. ABLA ÇOK MAĞDUR OLDU"

Banka müdürü S.E.'ın, şikayetçi N.Ş.'i sadece özel müşterilerin katılabileceği gizli bir fon olduğunu söyleyerek kandırdığı ve bu fona para yatırmaya ikna ederek defalarca kez para aldığı iddia edildi.

S.E., savcılık ifadesinde Florya şubesinden eski müşterisi olan N.Ş.'i mağdur ettiğini belirterek "Toplamda yine fonda hisse senedi alıp satacağımı ve daha fazla para ödeyeceğimi vaad ederek ondan 12 milyon liraya yakın para aldım ancak ödeyemedim. Kesinlikle N.Ş. Abla'nın parasını ödeyeceğim. Benim yüzümden çok mağdur oldu" demişti.

S.E. ikinci savcılık ifadesinde de "N.Ş. fon vaadi ile gerçekten mağdur ettiğim insanlardandır. Kendisinden 10 milyon lira ve 55 bin dolar para aldım. Yani o dönem ki hesaplarıma göre 55 bin dolar para almıştım. Bunun 150 bin doları kız kardeşine ödedim ancak halihazırda 400 bin dolar borcum bulunmaktadır. Bu parayı parça parça olacak şekilde teslim aldım" dedi.

ANNESİNİN KARDİYOLOĞUNDAN 150 BİN DOLAR ALMIŞ

S.E., annesinin kardiyoloğu olan D.G.'den de para aldığını söylemişti. S.E. "D.G. bana parayı değerlendirmem için vermiştir. Ben de 150 bin dolar parayı D.G.'den aldım. Daha doğrusu D.G., Nazlı Can'ın hesabına bu parayı havale etmiştir. Nazlı Can benim yakın arkadaşımdır. D.G. de benim yakın arkadaşımdır" ifadesini kullandı.

DHA