Hendeğe karşı çıkınca saldırıya uğradı !

Hendeğe karşı çıkınca saldırıya uğradı !

Diyarbakır'da dükkanın sokağına hendek kazılmasına tepki gösteren esnafa saldırı yapıldı.

Diyarbakır'da teröristlerin hendek kazmasına karşı çıkan market sahibi saldırıya uğradı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Kaynartepe Mahallesi'nde Hacı Gençer'in de iş yerinin bulunduğu sokakta barikat kurup, hendek kazmak istedi.

KARŞI ÇIKINCA SALDIRIYA UĞRADI

Teröristlere karşı çıkan Gençer önce darp edildi, daha sonra işlettiği markete saldırıda bulunuldu.

1_1014_1.jpg

Gençer, yaptığı açıklamada, örgüt mensuplarının yaklaşık 4 aydır ilçenin farklı mahallelerinde barikat kurup, hendek kazmaya çalıştığını söyledi.

KİMSE KORKUSUNDAN MÜDAHALE EDEMİYOR

Huzursuzluk yaşayan ilçe halkının bu durumdan rahatsız olduğuna dikkati çeken Gençer, şunları kaydetti: "Yüzleri kapalı YDG-H çeteleri dükkanımızın önüne hendek kazıp, barikat kurmaya çalıştılar. Esnaf olarak yaptıklarının doğru olmadığını söylerken bir grup sözle sataştıktan sonra taş ve sopayla saldırdı. Tehdit ederek dışarıdaki soğuk içecek dolabının camını kırdılar. Ağabeyim de yanımdaydı. Apar topar dükkanımızı kapatıp, çıkmak zorunda kaldık. İnsanları rahatsız ediyorlar ancak kimse korkusundan müdahale edemiyor, çünkü ellerinde silah var."

YOLDAN GEÇENLERİ DAHİ TEHDİT EDİYORLAR

Geçmişte iş yerlerinin gece geç saatlere kadar açık olduğunu belirten Gençer, teröristlerden dolayı artık erken saatlerde dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını savundu. Gençer, "Onlara bunun çözüm olmadığını söylediğimizde bize, 'Şehidimiz var, kendimize hakim olamıyoruz. Çok sinirliyiz. İstediğimizi yapar, kırar, döker, yıkarız' dediler" şeklinde konuştu.

Olayların bir an önce bitmesi gerektiğini vurgulayan Gençer, vatandaşların, huzuru bozan teröristlere "Dur" demesi gerektiğini dile getirdi.

1_7289_1.jpg

KAZANCIMIZ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Gençer, kimsenin insanların huzurunu bozmaya hakkı olmadığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: "Kazancımız yarı yarıya düştü. Artık satacağımız ürünler bozulduğundan çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Yoldan geçenleri dahi tehdit ediyorlar. İnsanlar evine gitmek istiyor ama bırakmıyorlar. İnsanların evleri ve iş yerlerinin önüne hendek kazıyor, barikat kuruyorlar. Korkudan müdahalede bulunamıyor insanlar. Evler boşaldı, insanlar kaçıyor. Geçmişteki huzurlu günlerin geri gelmesini istiyoruz."