İstanbul'da yeni Berkin Elvan vakası

İstanbul'da yeni Berkin Elvan vakası

Suruç'taki saldırıyı protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Polisin attığı gaz kapsülü 7 yaşındaki çocuğun başına geldi.

Polisin orantısız şiddeti Gezi’de emsali görülmemiş şekilde gözler önüne serilmiş ve çok sayıda insan hayatını kaybetmişti. Polisin attığı gaz kapsülüyle hayatını kaybeden ‘Berkin Elvan’ olayı henüz unutulmamışken, bunun bir benzeri de İstanbul, Küçükçekmece’de meydana geldi. 7 yaşındaki Mustafa Gökalp Düşün, polisin kullandığı gaz kapsülü tarafından başından vuruldu.

BAŞINDAN VE AYAĞINDAN VURULDU

Sözcü'deki habere göre yoğun bakımda olduğun bildirilen Mustafa’nın başından ve ayağından vurulduğu belirtildi.

Şanlıurfa Suruç’ta yapılan bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen grup saat 22.00 sıralarında Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde bir araya geldi. Polis, grubu dağıtmak için müdahalede bulundu ve göstericilerin üzerine gaz kapsülü attı.

Bu sırada annesiyle birlikte eve girmek için uğraşan Mustafa, polisin attığı gaz kapsülüyle hem başından hem de ayağından vuruldu.

Yakınlarından alınan bilgiye göre, uyutularak müşahede altında tutulduğu ifade edilen Mustafa’nın kafatası kemiğinde kırık olduğu ve beyne baskı yaptığı belirtildi.