İstanbul'da fabrika yangını! Dumanlar gökyüzünü kapladı

İstanbul'da fabrika yangını! Dumanlar gökyüzünü kapladı
Güncelleme:

İstanbul Esenyurt'ta 5 katlı bir fabrikada yangın meydana geldi. Gökyüzünü kaplayan dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görüldü.

Yangın, Akçaburgaz Mahallesi'nde, saat 14.20 sıralarında, askılık üretimi yapılan bin 400 metrekarelik 5 katlı bir fabrikanın 4.katında ve çatısında bilinmeyen nedenle çıktı. Yangını fark eden fabrika çalışanları, itfaiye polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahale etmesiyle yangın, söndürüldü.

“SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA YARDIM ETTİM”

Yoldan geçen su tankeri sürücüsü, "Su tankeri şoförlüğü yapıyorum. Biz devamlı akşama kadar buradan su getirip götürüyoruz. İlerde dumanları görünce patronu aradım. Patrona "herhalde ileride fabrikada bir yangın var" dedim, o da "direksiyonu kır, git, itfaiyeye su ihtiyacı olabilir" dedi. Ben de şimdi su dolu arabamla geldim, itfaiyenin benden su almasını bekliyorum'' dedi.

 Yangının çıktığı binanın giriş katında iş yeri sahibi olan Sezer K. "Giriş katta kiracıyım. Dördüncü kattan dumanlar geldi. Arkadaşlarla beraber müdahale ettik ama çatı katında yangın çıktı. İtfaiyeye haber verdik, hemen gelip müdahale etti ama sönmedi. Burası çamaşır askılığı yapıyor. Yaralı, can kaybı hiçbir şey yok" dedi.  

DHA