İstanbul'da kiralara isyan eden TCMB Başkanı'nın Bodrum'daki çok özel evi ortaya çıktı

İstanbul'da kiralara isyan eden TCMB Başkanı'nın Bodrum'daki çok özel evi ortaya çıktı
Güncelleme:

İstanbul'da kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek ailesi ile birlikte annesinin evine yerleştiğini açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın 2 yıl önce Bodrum'da denize sıfır villa satın aldığı ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet'in yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun'la yaptığı söyleşide İstanbul'da barınma krizine dönüşen kiralık evlerle ilgili yaptığı itirafla gündeme oturmuştu.

Türkiye'de ev sahipleri ile kiracılar arasında cinayete varan tartışmalara yol açan ve artık bir kira krizinden çıkıp barınma krizine dönüşen kiralık ev sorunu her gün biraz daha büyürken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği nedeniyle ev kiralayamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıklayarak "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." demişti.

Hafize Gaye Erkan'ın bu ifadeleri sonrasında başlayan tartışmalarda yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bundan sadece 2 yıl önce 1.3 milyon Euro ödeyerek Bodrum Turgutreis’teki bir rezidanstan denize sıfır villa satın aldığı ortaya çıktı.

(Kaynak)