İstanbul'da yine bir boşanma aşamasındaki eş dehşeti

Güncelleme:

Artık neredeyse günde biri aşan kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da bir kişi boşanma aşamasındaki eşini başından silahla vurdu.

Olay, 12.20 sıralarında, Kartaltepe Mahallesi Okul Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşiyle boşanma aşamasındaki G. P., ablasının evine geldi. Ablasının işte olduğu sırada kocası İ. P. eve geldi. İkili arasında çıkan tartışmanın ardından İ. P., yanındaki tabanca ile eşi G. P.'ye ateş etti. Başından vurulan kadın ağır yaralanırken İ. P., olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan G. P. ambulansla hastaneye kaldırıldı. G. P.'nin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, polis İ. P.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Olay sonrası kaçan İ. P. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İ. P.'nin daha önceden de 'Kasten yaralama' suçundan kaydının olduğu öğrenildi.

Yaralanan G. P.'ye yardım eden komşusu N.İ., "Biz çalışırken bir silah sesi geldi. Baktık, kocası kadını vurmuş, aşağı doğru kaçmış. Yıllardır tanıdığım komşumun kız kardeşi. Ablasının söylediğine göre anlaşmalı boşanacaklarmış zaten. Ambulansa alınırken yaşıyordu ama sonrasını bilmiyorum. Ablasını hastaneye ben götürdüm" dedi.

DHA