''Katili gördüm'' dedi, cinayetten tutuklandı

''Katili gördüm'' dedi, cinayetten tutuklandı
Güncelleme:

Eskişehir'de çobanlık yapan M.T.'nin öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan ve ifadesinde kar maskeli katili gördüğünü ancak yakalayamadığını iddia eden A.Ç., 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinin kırsal İstiklalbağı Mahallesi’nde çobanlık yapan M.T. (22), geçen yıl temmuz ayında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı.

5 kurşun isabet eden T., kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Aynı mahallede yaşayan A.Ç. (44), katili gördüğünü söyledi.

Jandarma olayla ilgili Ç.’yi gözaltına aldı. A.Ç., ifadesinde kar maskeli saldırganı olay yerinden kaçarken gördüğünü ve arkasından yetişemediğini anlattı.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

''BEN MAĞDURUM''

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından katil zanlısı olduğu düşünülen A.Ç. hakkında Eskişehir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ''kasten öldürme'' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın dördüncü duruşmasına tutuksuz sanık A.Ç. ile saldırıda ölen çoban M.T.'nin yakınları katıldı.

Mahkemedeki son savunmasını yapan A.Ç., çoban M.T.’yi öldürmediğini belirterek, “Çocuk benim işçimdi. Ben bu olayda mağdurum. Ben öldürmedim. Ben adalet istiyorum.'' dedi.

DURUŞMADA TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, daha önceki tüm ifadelerinde kar maskeli katili gördüğünü ve arkasından yetişemediğini anlatan A.Ç.’ye çoban M.T.’yi ''kasten öldürme'' suçundan 25 yıl hapis, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kararla birlikte hakkında tutuklama kararı verilen A.Ç., duruşma salonunda tutuklanarak kapalı cezaevine konuldu.

DHA