ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLLERİNİN CEZASI BELLİ OLDU

ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLLERİNİN CEZASI BELLİ OLDU

Mahkeme, 3 sanığın yargılandığı Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davasında cezaları açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 11 Şubat’ta vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan davasının üçüncü duruşmasında  karar çıktı.  Katil zanlılarından Ahmet Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve baba Necmettin Altındöken ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, geçtiğimiz 11 Şubat'ta evine gitmek için minibüse binen ancak 2 gün sonra yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ı öldürdükleri iddiasıyla Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe yakalanmış, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılmıştı. Özgecan'ın katil zanlılarının tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, bugün Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

123-020.jpg

Savcının, mütalaasında her üç sanık için de Özgecan Aslan'ı kasten, canavarca hislerle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talebinde bulunduğunu belirten avukat Sevim Küçük, "Bizim de zaten görüşümüz dosyanın kapsamı ele alındığında her üç sanığın müşterek fail ve asli fail olarak Özgecan Aslan'ı katlettikleri yönündeydi. Yine sanıklar Ahmet Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe yönünden, Özgecan Aslan'a nitelikli saldırıda bulunmaları nedeniyle cezalandırılmaları, ayrıcı sanık Suphi Altındöken yönünden 'kişi hürriyetinden yoksun bırakma' cezalandırma talebi vardı" ifadelerini kullandı.