Prof. Dr. Naci Görür o uyarısını tekrarladı

Prof. Dr. Naci Görür o uyarısını tekrarladı
Güncelleme:

Bugün Malatya'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Daha önce söylediğim gibi" diyerek kritik fay hattının geçtiği noktaları açıkladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliğinin 7 km olduğu duyuruldu.

Saat 08.35'te gerçekleşen depremin derinliği 7 km olarak belirtildi.

Deprem Adıyaman, Diyarbakır, Kayseri ve Tunceli gibi diğer çevre illerden de hissedildi.

 Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu  arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle."