Şeyda'nın şüpheli ölümünde istenen ceza belli oldu

Şeyda'nın şüpheli ölümünde istenen ceza belli oldu
Güncelleme:

İstanbul Ataşehir'de lüks bir rezidansın 8. katından düşerek hayatını kaybeden Şeyda Y.'nin (48) ölümüne ilişkin 2 şüpheli hakkında ayrı ayrı müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

17 Eylül 2020'de İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bir rezidansın sekizinci katından düşerek hayatını kaybeden Şeyda Y.'ın şüpheli ölümüne ilişkin dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüphelilerin yakın arkadaş oldukları, 17 Eylül 2020 günü akşam saatlerinde beraber Ataşehir'de bulunan bir restorana gittikleri anlatıldı.

Şüphelilerin yan masada oturan Şeyda Y. ve iş yerinden arkadaşı Evrim Ö.'nün masasına giderek yanlarına oturdukları ve sohbet ettikleri anlatılan iddianamede, saatin geç olması nedeniyle Evrim Ö.'nün kalkmak istediği, şüphelilerin de Şeyda Y.'yi kolundan tutarak "Burada kalmak istiyor" dediği ifade edildi. 

Ö.'in restorandan ayrıldığı ve Şeyda Y.'nin şüphelilerle birlikte restorandan ayrıldıkları belirtilirken, Şeyda Y.'nin çok alkollü olması nedeniyle aracı şüpheli Muhammet D.'nin kullandığı ve D.'ye ait Ataşehir'de bulunan bir rezidansın 8. katına çıktıkları kaydedildi. 

ANNE KIZININ İNTİHAR EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Şüphelilerden Emre A.'nın ifadesinde Şeyda Y.'nin kendi isteği doğrultusunda cinsel birliktelik yaşadıklarını, Y.'nin sigara ve su istemesi üzerine olay yerinden ayrıldığını ve olay yerine dönerken diğer şüpheli Muhammet D.'nin kendisini arayarak Y.'nin aşağıya atladığını söylediğine yer verildi. 

Diğer şüpheli Muhammet D.'nin ifadesinde ise Emre A.'nin rezidanstan eşiyle görüşmek için ayrılmasının ardından Şeyda Y.'ye durumu söylediği ve birkaç dakika sonra dışarıdan küt diye bir ses duyduğu, aşağıya baktığında Şeyda Y.'nin yerde yattığını görmesi üzerine güvenlik görevlilerine haber verdiği hatırlatıldı. 

Şüphelilerin üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği belirtilirken maktul Şeyda Y.'nin annesi Ayten Y.'nin kızının herhangi bir sorununun olmadığı ve kızının intihar edebileceğini düşünmediğini söylediğine yer verildi. 

MAKTULÜN TIRNAKLARINDA İKİ ŞÜPHELİYE AİT DNA PROFİLİ TESPİT EDİLDİ

Adli Tıp raporlarında ise maktulün tırnak örneklerinde her iki şüpheliye ait DNA profillerinin tespit edildiği, vücudunda şüpheli Emre A.'ya ait PSA ve sperm hücresine rastlandığı vurgulandı.

Raporda mağdurun genital bölge muayenesinde travmatik bir bulgu tespit edilmediği ancak cinsel saldırı olaylarında bulgu görülmeyebileceği de belirtildi. Bu nedenle tespit edilen bulguların cinsel saldırı bulgusu olup olmadığının tıbben ayrımının yapılamadığı söylendi.

ÇANTASI ÜZERİNDE BULUNDU

İddianamenin değerlendirme kısmında şüphelilerin eylem birliği içerisinde hareket ettikleri, maktule zorla cinsel saldırıda bulundukları iddia edildi. Maktulün düştüğü odanın kapısının içeriden kilitli olmasının, kapı anahtarının maktulün bulunduğu tarafta kilit üzerinde takılı olduğu ve maktulün üzerinde ayakkabısı, çantası ve kıyafetlerinin üzerinde bulunmasının cinsel saldırı olayını doğruladığı öne sürüldü. Maktulün çantasının üzerinde bulunmasıyla ilişkin olay yerinden kurtulmaya çalıştığı ve şüphelilerin buna engel olduklarının anlaşıldığı değerlendirmesi yapıldı. 

MÜEBBET VE 33 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede şüphelilerin cinsel saldırıda bulundukları, maktulün hürriyetini tehdit ettikleri ve cebir kullanarak Şeyda Y.'ı intihara sürükledikleri öne sürüldü.

İddianamede şüpheliler Muhammet D. ve Emre A.'nın "Birden fazla kişi ile cinsel saldırı", "Birden fazla kişiyle cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Cebir ve tehdit kullanarak kişiyi intihara sürükleme" suçlarından ayrı ayrı müebbet ve 21'er yıldan 33'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. 

Tutuksuz şüpheliler önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

DHA