Thodex kurucusu Özer hakkında yeni soruşturma

Thodex kurucusu Özer hakkında yeni soruşturma
Güncelleme:

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur ettiği iddia edilen Faruk Fatih Özer hakkında yeni bir soruşturmanın daha yürütüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeni bir Thodex soruşturması başlattığı öğrenildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, iade işlemleri başlatılan Faruk Fatih Özer'in soruşturma işlemlerinin tamamlanması ve davaya dönüşmesi nedeniyle yargılandığı davada ifade vermesi bekleniyordu ancak hakkında yeni bir soruşturma daha yürütüldüğü ortaya çıktı.

 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "bizim de zararımız var" diyen mağdurların şikâyeti üzerine yeni bir Thodex soruşturması başlattı.

Onlarca mağduru bulunan dosya kapsamında mağdurların zararının tespit edilmesine yönelik işlemlerin devam ettiği öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne Özer hakkında bir gözaltı kararı vermesi ve gözaltına alınan CEO'nun emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevki bekleniyor.

Habere göre, Özer'in yargılandığı Thodex davasında ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapsinin istendiği, hakkında yakalama kararı bulunan dava kapsamında da ifade işlemlerine geçilmesi öngörülüyor.

(Kaynak)