Ülkücü cinayetinde 6 kişi gözaltında !

Ülkücü cinayetinde 6 kişi gözaltında !

Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü grupların kavga etmesi sonucu 1 kişinin ölmesinin ardından 6 kişi gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi önünde karşıt  görüşlü gruplar arasında yaşanan, 1 kişinin yaşamını yitirdiği kavgaya  karıştıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam yaşanan olayla ilgili soruşturmayı  yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitedeki güvenlik kamera  kayıtlarından olaya karışan bazı kişileri tespit etti. Ekipler, 6 kişiyi  yakalayarak gözaltına aldı.

Olaya ilişkin soruşturma sürdürülürken, ölen Fırat Yılmaz  Çakıroğlu'nun cenazesi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.  Çakıroğlu'nun cenazesinin bugün kaldırılması bekleniyor. 

1862576.jpg
 
Öte yandan olayda yaralanan ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde  tedavi altında tutulan Nurullah S'nin hayati tehlikesinin devam ettiği  bildirildi.

Ülkücü cinayetinde 6 kişi gözaltında ! - Resim : 2

1 ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİ ÖLDÜ

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü öğrenciler fakülte önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı. Kavga sırasında karşıt görüşlü bir grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, diğer grup içindeki Nurullah S. da karnından yaralandı. Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1862576.jpg

Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen grup hastanenin acil servisi önünde toplandı. Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı.

 ÜNİVERSİTEDE BİR ÖĞRENCİ ÖLDÜ - FOTO GALERİ
 
Taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı olayda Teröristler, 1 Ülkücü öğrenciyi (Fırat Çakıroğlu)öldürdü.
 
Polisin müdahalesiyle yatıştırılan kavganın ardından yaralılar, ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.