Üniversite saldırganları PKK'lı çıktı

Üniversite saldırganları PKK'lı çıktı
Güncelleme:

Boğazıçı Üniversitesi'nde Afrin'de şehit düşen askerleri anmak için stant açarak lokum dağıtan öğrencilere saldıran 13'ü tutuklu 21 şüpheli ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Terör örgütü propagandası' suçu kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapisleri istenen 21 öğrenci ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin'de şehit düşen askerleri anmak için stant açarak lokum dağıtan öğrencilere saldıran 13'ü tutuklu 21 şüpheli ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ergün Güçlü tarafından düzenlenen iddianameyle 21 şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçu kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede 19 Mart tarihinde lokum dağıtan öğrencilere saldıran ve örgüt propagandası yapan şüphelilerin eylemleri tek tek sıralandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü İslam Araştırmaları Kulübü'nün organize ettiği lokum dağıtma etkinliği sırasında öğrencilere saldırıldığı ifade edildi. Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda 'İşgalin katliamın lokumu olmaz', 'Okulumuzda ÖSO'cu istemiyoruz' şeklinde afişlerin duvar asıldığı belirlendi.

Şüphelilerin, 'Derse giderken kalabalık arasında kaldık. Eylemlere katılmadık. Tesadüfi olarak orada bulunduk' şeklinde emniyette ifade verdiklerine değinilen iddianamede, 'Görüntü tespit tutanaklarının yapılan incelemesi sonucunda şüphelilerin suçtan kaçmak için yalan beyanda bulundukları tespit edilmiştir' denildi.

ÖRGÜTLE ORGANİK BAĞLARI VAR

İddianamede, şüphelilerin Türkiye ve TSK'yı işgalci bir güç olarak gördükleri, bölgedeki terör örgütlerinin cebir, tehdit ve şiddet kullanmadığını, örgütü uluslararası kamuoyuna 'mazlum' olarak göstermeyi amaçladıklarına değinildi. Şüpheli öğrencilerin tepkisinin demokratik bir tepki olarak gösterilmek istendiğine dikkat çekilen iddianamede şüphelilerin terör örgütüyle organik bağları olduğu ifade edildi.

'ÇAPULCULARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ'

Soruşturma kapsamında ilk etapta gözaltına alınan 15 öğrenciden 9'u tutuklanmıştı. Daha sonra bu şüpheli öğrenci sayısı 21'e çıkarken tutuklama sayısı ise 13'e yükselmişti. Söz konusu öğrencilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da tepki göstermişti. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sözde öğrenciler için şu ifadeleri kullanmıştı: "Okul koridorlarında, kantinlerinde, bahçelerinde adeta terör estiren bu çapulculara kesinlikle meydanı bırakmayacağız. Bu da böyle biline."

Sabah