Zabıta Daire Başkanı'ndan bayıltan dayak ! Görevden alındı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bir zabıta memuruna şiddet uyulayan Zabıta Daire Başkanı'nın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Kanal D Ana Haber'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin bir zabıta memuruna attığı dayak ekrana geldi.

1 hafta önce zabıta müdürlüğünün Kartal'daki merkezinde çekilen görüntüler, izleyenleri hayrete düşürdü. Zabıta memurunun emniyet şeridini kullandığını gören Karali, sürücüsünü yanına çağırdı.

Daire Başkanı bağırdı, zabıta memuru ise hazır olda onu dinledi. 

Tayfun Karali bağırıp çağırmakla kalmadı, herkesin ortasında zabıtayı defalarca kez tokatladı. 

Ekmeğinden olmamak için sesini çıkarmayan zabıta, Daire Başkanı'nın dayağı karşısında önüne bakıp bekledi.

Daire Başkanı Karali, öyle öfkeliydi ki, uzaklaşırken bile bağırmayı sürdürdü. O sırada bahçede onlarca belediye görevlisi vardı ve yaşananları saniye saniye sessizce izlediler. 

YERE YIĞILDI, DARP RAPORU ALDI

Bu yaşananlara zabıta daha fazla dayanamadı. Bir süre sonra bayılıp, olduğu yere yığıldı. Yardımına ise çevredekiler koştu. 

Kendinden geçen zabıta ambulansla hastaneye kaldırıldı, darp raporu aldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin  görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Uysal açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanını görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar. 'Zabıta memuruna şiddet' görüntüleri çok üzücü ve insanlık adına utanç vericidir. Ben de haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarımızla aynı duyguları yaşadım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanımız saygıdeğerdir"

DHA