4 ilde eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi

4 ilde eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi
Güncelleme:

Türkiye'nin özellikle doğu illerini esir alan kar yağışı nedeniyle 4 ilimizde okullar tatil edildi.

Hava sıcaklıkları Türkiye'nin batısında mevsim normallerinin üstünde seyrederken doğu illerimiz buz kesti...

Eğitime kar tatili haberleri de peş peşe geldi. Buna göre kar ve tipi nedeniyle Ardahan genelinde, Artvin, Van ve Ağrı'nın belirli ilçelerindeki okulların 7 Şubat Çarşamba günü tatil edilmesine karar verildi.

Ağrı'da eğitime kar molası

Ağrı'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Tutak ve Patnos ilçelerinde köy okullarındaki eğitim ile taşımalı eğitime yarın ara verildiği açıklandı. Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde de okulların tatil edildiği belirtildi.

Ardahan'da eğitime ara

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin eğitime engel olduğunu belirtti. Vali Çiçek, il genelinde eğitime yarın ara verildiğini ve ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı tarihte idari izinli olacağını duyurdu. Çiçek ayrıca, öğrencilere tablet ve telefon kullanımına da ara vermeleri çağrısında bulundu.

Artvin'de de tatil kararı

Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, 7 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verildiği açıklandı. Aynı ilçelerde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

 

Van'da da eğitim durdu

Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimde, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

 Meteoroloji il il uyardı! Yağışlar fena vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve doğu kesimleri ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri