8 günde 168 terörist öldürüldü

8 günde 168 terörist öldürüldü

Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, Nusaybin ve Bitlis'teki operasyonlarda, 8 günde 168 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri, Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, Nusaybin ilçeleri ile Bitlis'te, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 8 günde 168 teröristi etkisiz hale getirdi, bir teröristi de sağ yakaladı.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Bitlis'te terör örgütününe yönelik operasyonlar devam ediyor. 

Operasyonlar kapsamında 8 günde Cizre'de 113, Silopi'de 9, Sur'da 23, Dargeçit'te 16, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 olmak üzere toplam 168 terörist etkisiz hale getirildi. Cizre'de bir terörist ise sağ yakalandı. 

CİZRE'DE SON DURUM: KAÇ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ?

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeden şiddetli patlama, silah sesleri geliyor, ilçe merkezlerinden dumanlar yükseliyor. Cizre'deki operasyonlarda 112'si ölü, 1'i sağ toplam 113 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

cizre-operasyon-son-durum-ozel-harekatjpg.jpg

SİLOPİ'DE 9 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyonlarda 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

silopi-son-durumjpg.jpg

DİYARBAKIR SUR'DA 23 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21'nci gününde çatışmalar çıktı.

Operasyonlarda şu ana kadar 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. İlçede 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri operasyonlara devam ediyor.

nusaybin-operasyon-ozel-harekatjpg.jpg

DARGEÇİT'TE 16 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Dargeçit İlçesi'ndeki ise şu ana kadar 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

operasyon-pkkjpg.jpg