AB Bakanlığı karıştı !

AB Bakanlığı karıştı !

Türk Akreditasyon Kurumu binasının eski bir bakan aracılığıyla AB Bakanlığı'na satıldığı iddia edildi.

Türk Akreditasyon Kurumu’nun kiracısı olduğu binanın eski bakan aracılığı ile yüksek bir fiyatla AB Bakanlığı’na satıldığı iddia edildi

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun gündeme getirdiği ‘bina alımı’ iddiasıyla çalkalanıyor. Tanrıkulu, Türk Akreditasyon Kurumu’nun, kiracısı olduğu binayı, AB eski Bakanı tarafından fahiş fiyata bakanlığa satıldığı iddiasını soru önergesi yaptı.

RAKAM NEDEN YÜKSELDİ

Tanrıkulu, TBMM’ye verdiği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, kullanışsız ve küçük olan bu binanın en fazla 5-6 milyon TL rayiç bedeli olduğunu gündeme getirdi. Tanrıkulu, “İddialara göre, alınmasına karar verilen binanın değerinin tespiti için bir bankaya ait ekspertiz şirketi görevlendirildi. Binanın ilk ekspertiz değeri 6 milyon TL olarak tespit edildi. Ancak baskılarla rakam 7 milyon TL’ye yükseltildi” dedi. Tanrıkulu, önergesinde şu soruları yöneltti:

BU ESKİ BAKAN KİM?

“AB eski Bakanı’nın, görevinden ayrılmadan önce, Ankara’da Mustafa Kemal Mahallesi 2125’inci Sokak No:1 Çankaya adresinde bulunan AB Bakanlığı’na bağlı Türkiye Akreditasyon Kurumu Başkanlığı tarafından kullanılan kiralık binanın satın alınması için gayrimenkulün sahibi ile 16 milyon TL’ye anlaştığı iddiaları doğru mudur? İddia doğru ise bu AB eski bakanı kimdir? İlk ekspertiz değeri 6 milyon TL olarak tespit edilmişken baskılarla ekspertiz raporundaki bu rakamın 7 milyon TL’ye kadar yükseltilmesinde, ilgili tarihte ekspertiz müdürünün direnmesi üzerine, müdürün izne gönderilip yerine vekaleten getirilen kişi ile ekspertiz raporu düzenlendiği iddiası doğru mudur? İlgili binaya birkaç milyon TL harcanarak tadilat yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise tadilat harcama tutarı nedir? İlgili tadilatlar hangi firma ya da firmalarca yapılmıştır?”