Acvit Kozmetik Genel Müdürü Murat Ulusoy: ''Bilinçli tüketici ol''

Acvit Kozmetik Genel Müdürü Murat Ulusoy: ''Bilinçli tüketici ol''
Güncelleme:

“Sorumlu üretici, bilinçli tüketici” bilincini aşılamak için kolları sıvayan Acvit Kozmetik Genel Müdürü Murat Ulusoy, ”Kozmetik ürünü alırken muhakkak ürün detayların sağlıklı bir şeklide öğrenmeden, kullanma talimatına vakıf olmadan ürün kullanmayınız” dedi.

Ulusoy, “Biz Acvit Kozmetik olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Üretirken de satarken de çok hassas davranıyoruz. Üretimde Bakanlık kurallarına tamamen uyarak üretim yapıyoruz. Tüketicilerimize de muhakkak ürün hakkında saç, cilt ve güzellik uzmanlarımız detaylı bilgi vermeden ürünü kullandırmıyoruz. İnternette sipariş verenler de dâhil arayıp tek tek içerik, etkileri ve kullanma talimatını geniş geniş anlatıp o şekilde ürün kullandırmıyoruz” dedi.

HALKIMIZI “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ” OLMAYA ETMEYE DAVET EDİYORUZ!

Ulusoy, uyarılarını şöyle sürdürdü:

“ Halkımızın ürün alırken ve kullanırken dikkat etmesi gerekir. Ezbere ürün kullanmamız cildimize, saçımıza kısaca sağlığımıza zarar verebileceği gibi, bilinçli tüketici olmaz isek etkili ürünleri etkisiz hale ellerimizle getirebiliyoruz.”dedi.

Bundan dolayı; Alırken, İçerik ve kullanma talimatı hakkında bilgi alınmasına, ortalama raf ömrü 3 yıl olan kozmetikte 3 yılı geçen ürünleri ve bakanlık izni olmayan ürünleri kullanmayınız.”

SİSTEME GİRİP BAKIN

Sağlık Bakanlığı sayfasında bulunan UTS sistemine kutu üzerinde yazan barkodun girilmesi halinde ürünün kime ait olduğu, sahte olup olmadığı, kısaca ürünün künyesinin ortaya çıktığını belirten Murat Ulusoy, “Kullanırken de mutlaka kullanma talimatına uyarak kullanınız. Kullanma talimatına uymayarak kullanılan ürün yanlış kullanılabiliyor. Durum öyle olunca kaliteli bir üründen beklenen fayda sağlanamayabiliyor. Bundan dolayı saç ve cilt sorunu yaşamamak, sonuca daha hızlı ve güvenilir ulaşmak için “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ” olmamız şarttır” dedi.

Etiketler Murat Ulusoy acvit