Ahmet bebek olayında çok ilginç ifadeler

Ahmet bebek olayında çok ilginç ifadeler

4 aylık Ahmet bebeğin kaçırılmasıyla ilgili 4 kişi tutuklandı.

4 aylık Ahmet bebeğin kaçırılmasıyla ilgili savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 4 kişi "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

"BEBEĞİ İLK KEZ POLİSLER GELDİĞİNDE GÖRDÜM"

Savcılıktaki sorgularının ardından şüpheliler Mehmet V., kızları Nazan ile Hülya V. ve eşi Meryem V. tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemede ifade veren şüphelilerden pazarcı Mehmet V. (37) üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "1 Temmuz'dan 5 yada 6 Temmuz tarihine kadar Manisa'daydım. Aracımı akrabam olan Hülya ve Nazan'a emanet ettim. Ben 8 Temmuz günü evlerine gittiğimde bana kapıyı açmadılar. Evden ayrılacağım sırada polisler geldi. Benim kaçırılan bebekten ve diğer olaylardan haberim yoktur. Bebeği ilk kez polisler bulduğunda gördüm. Suçsuzum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dediği öğrenildi.

"OLAYLARLA İLGİM YOK"

Mehmet V.'nin 18 yaşındaki kızı Hülya V. de çocuk kaçırılması olayı ile bir ilgisinin olmadığını söyleyerek, "Güngör V. akrabamızdır. Songül ile birlikte arabasıyla geldi. Eve bir bebek getirdi. Neden getirdiğini ve kim olduğunu sormadık. Polislerin geldiği gün ablam kendini banyoya kilitleyip ağladı. Bu olaylarla ilgim yok" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

"KAÇIRILMASI İLE İLGİM YOK"

24 yaşındaki bir diğer kızı ise Nazan V. ise, "Bize bebeği getiren Güngör V.'dir. Nereden aldığını, niçin getirdiğini, geri aldıktan sonra da ne yaptığını bilmiyorum. Bebeğin kaçırılması ile ilgim yoktur. Suçsuzum" diye konuştuğu öğrenildi.

"ÇOCUĞU TESLİM ETMEK İSTEDİM..."

Mehmet V.'nin eşi Meryem V. hakimlikteki ifadesinde, "Ben çocuğu Bağcılar'da bebek arabası içinde gördüm. Bebeği arabanın içindeki battaniyenin altına sakladım. Mehmet'in kullandığı araçla yanında kızım Nazan olduğu halde evimize döndük. Mehmet ve Nazan çocuğu eve geldikten sonra gördüler. Hatta Mehmet bana kızdı. Benolay günü evden çıktığımda kızların Nazan ve Hülya bebekle kaldılar. Ben bebeği pişman olduğum için yetkililere teslim etmek istedim. Ancak bayram nedeniyle böyle bir şeyi gerçekleştirmedik. Çok pişmanım" dediği aktarıldı.

4'Ü DE TUTUKLANDI

Mahkeme 4 şüphelinin yüklenen suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren kamera kayıtları, ikrar, diğer şüpheli ve tanık beyanları, şüphelilerinkendi içinde ve gerekse birbirleri ile sürekli çelişir şekilde değişen savunma beyanları gibi somut deliller ve kaçma ihtimallerinin olduğunu belirtti. Şüpheliler "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı. 

2 ŞÜPHELİ SAVCILIKTAKİ İFADESİNDEN SONRA SERBEST KALDI

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye getirilen 6 şüpheliden Mehmet V.'nin kardeşi Güngör V. ile baldızı Songül V. ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklamaya sevk edilecek kadar maddi delil olmadığı gerekçesiyle savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kalmıştı.