Aileleri onları ayırmadı

Aileleri onları ayırmadı

Suruç'a yan yana gittiler, cemevi ve camiden kaldırılan cenazeleri de yan yana gömülecek.

Suruç’a yan yana gittiler, patlama olduğunda yan yanaydılar. Aileleri, yaşamlarında da yan yana olmaktan mutluluk duyduklarını söyledikleri Polen Ünlü (20) ve Hatice Ezgi Sadet’in (20) yan yana gömülmesine karar verdi.

Polen ve Ezgi iki yakın arkadaştı. Suruç’a birlikte gittiler. Terör saldırısında yan yana öldüler.

BİRİ CAMİDEN BİRİ CEMEVİNDEN UĞURLANACAK

Bugün ikisinin de cenazesi var. İkisi de Ihlamurkuyu’da. Son yolculukları için biri cemevinde, diğeri camide.

Hatice Ezgi Sadet (20) için Ihlamurkuyu’daki Ümraniye Cemevi’nde tören düzenlenecek. Polen Ünlü için de yine Ihlamurkuyu’daki Merkez Camisi’nde cenaze namazı kılınacak.

SONSUZA KADAR YAN YANA OLACAKLAR

Polen’i de kendi kızı gibi gördüğünü söyleyen Hatice Ezgi Sadet’in babası Ali Sadet, Polen’in ailesinden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul etti. İki yakın arkadaş ailelerin kararıyla Ihlamurkuyu Çırçır mezarlığında yan yana defnedilecek.

30526980.jpg

ACILI BABA: İNCİK BONCUK SATARAK OYUNCAK ALMIŞLARDI

Taziyeleri kabul eden acılı baba Ali Sadet, " İncik boncuk satarak kazandıkları paralarla oyuncak almışlardı. Başka bir şey değil. Kağıt kalem almışlar. Onları oradaki insanlara ulaştırmaya gittiler. Aynı gün döneceklerdi. Ama maalesef olmadı" diye konuştu.

GELENLER ARANARAK İÇERİ ALINDI, ÇELENKLER KONTROL EDİLDİ

Ailenin isteği üzerine Ümraniye Cemevi’ndeki cenazeye gelenler tek tek arandı. Cemevi yönetimi cenazeye katılanları sıkı bir aramadan geçirerek avluya aldı. Cenazeye gönderilen çelenkler de kontrol edildikten sonra kabul edildi.

30527229.jpg

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Sivaslı Sadet ailesinin en küçük kızları Hatice Ezgi Sadet’in en büyük hayali arkeolog olmaktı. Muğla’da tarihi kazılara katılmış, Suruç dönüşünde de bu kazılara katılmak için yeniden Muğla’ya gidecekti. Ama olmadı. Suruç’taki terör saldırısında 32 arkadaşıyla birlikte can verdi..