AK Partili belediyeden İstanbul'da taksitli, imarlı arsa satışı

AK Partili belediyeden İstanbul'da taksitli, imarlı arsa satışı
Güncelleme:

İstanbul’da AK Partili Pendik Belediyesi imarlı araziyi 208 milyon TL bedelle ve 5 taksitle satışa çıkardı.

İstanbul'da AK Partili Pendik Belediyesi, geçen yıl satışa çıkarıp satamadığı Doğu Mahallesi’ndeki 3 bin metrekarelik akaryakıt istasyonu imarlı arazi dün Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla 208 milyon 502 bin 780 TL’ye satışa çıkarıldı. Arsayı alacak kişiler paranın yüzde 40’ını peşin kalanı da 5 taksitle ödeyecek. 

Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz'ün haberine göre Pendik Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hayriye Uyanık, söz konusu belediyenin sık sık arsa satışı yaptığını ve bu durumu bir “gelenek” haline getirdiğini ifade ederek duruma tepki gösterdi. Uyanık, “Kaynak olmadığı için arsa satışı yapıyorlar. Daha önce de belediye maliyeye olan borcu nedeniyle arsa satışı yapmıştı. Bu satılan yerler bizim geleceğimiz. Söz konusu mahallelere spor tesisi yapılmasını önerdiğimizde belediye ‘arsa yok’ diyor. Daha sonra bakıyoruz bu mahallelerde arsa satışı yapılıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Meclis üyesi Tarık Balyalı’nın geçen yıl Meclis toplantısında, belediye arsalarının taksitle satışa çıkarılmasını eleştirmesi üzerine Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin şu ifadeleri kullanmıştı: “İlk defa mı böyle bir ihale gördünüz? Bu bir ticari pazarlama yöntemi. Muhammen bedeli de bazen düşük tutarız, girmeye korkmasınlar diye.”

Cumhuriyet