Aman dikkat! Bu kez FETÖ'yle vatandaşı soyuyorlar!

Aman dikkat! Bu kez FETÖ'yle vatandaşı soyuyorlar!

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle para ve altın dolandırıcılığı olayına karıştığı iddia edilen iki zanlı, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Emekli Mustafa Orhan B'yi (63) telefonla arayaıp kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi banka hesaplarının FETÖ'nün kontrol ettiğini söyledi.
 
Dolancırıcılar, Mustafa Orhan B'ye, bankadi parasının yanı sıra evindeki ziynet eşyalarının FETÖ'nün kontrolune geçmeden polis tarafından kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Bu nedenle eve gönderecekleri sözde polis memurlarına para ve altınları teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Mustafa Orhan B, hemen bankadan çektiği 181 bin lira ile evdeki 20 bin lira değerindeki ziynet eşyasını kapısına kadar gelen dolandırıcılara verdi.
Durumdan hiç şüphelenmeyen Mustafa Orhan B dolandırılğının farkına varmadı. Polise herhangi bir şikayette bulunmadı.
 Para ve altınlarla Adana'ya gitmek üzere yola çıkan dolandırıcılar A.Ç. (29) ve H.Ç'nin (22) içinde bulunduğu 16 RN 002 plakalı otomobil, Konya, Ereğli ilçesindeki polis uygulama noktasında durduruldu. Araçı kontrol eden polis ekipleri para ve altınları görünce durumdan şüphelendi,Mustafa Orhan B'yi dolandıran A.Ç'nin daha önceden dolandırıcılık suçundan ceza aldıgı fark edildi. Cezaevinden 2 ay önce çıktığını anlaşıldı
 
 fo-023.jpg
 Zanlıların alınan ifadelerinden sonra A.Ç ve H.Ç'nin daha öncede Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir kişiyi FETÖ bahanesiyle 10 bin lirasını dolandırdıkları belirlendi. Şüphelilerle ele geçirilen 140 bin lira ve ziynet eşyaları Mustafa Orhan B'ye teslim edildi.
 
  Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen iki zanlı, tutuklandı.