Ankara Altındağ’da mahalleli sokağa indi; Suriyelilere ait ev ve iş yerleri taşlandı

Güncelleme:

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 1 gencin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından, mahalleli sokağa çıktı. mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşladı. Gazeteci Nevşin Mengü, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Ankara’da iki grup arasında çıkan tartışma sonucunda yabancı uyruklu grubun saldırdığı iki gençten birisi hayatını kaybetmiş, birisi ise yaralanmıştı. Bir kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından mahalleli sokağa çıktı. Gazeteci Nevşin Mengü ise, o anları sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştı. Görüntülerde, bir gurubun yürüyüş yapıp, bağırarak dolaştığı görülüyor. Paylaşılan bir başka görüntüde ise, yabancılara ait olduğu öğrenilen evlere kalabalık tarafından taş atıldığı görülüyor.

Savcılık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır.

Ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili de TCK 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle araştırılmakta olup her iki soruşturma da titizlikle sürdürülmektedir.”

Ankara Valiliği’nin açıklamasında “İki vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; iki şahıs gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Daha sonra valiliğin Twitter hesabı üzerinden, şunlar kaydedildi: “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur.”

 

Ankara Altındağ’da mahalleli sokağa indi; Suriyelilere ait ev ve iş yerleri taşlandı - Resim : 1