Asker ailelerine mektup ve kargo müjdesi

Asker ailelerine mektup ve kargo müjdesi
Güncelleme:

Asker ailelerinin askerlere göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden herhangi bir ücret alınmaması yönünde kanun değişikliği üzerinde çalışılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, asker anne ve babalarının, eşlerinin ve kardeşlerinin askerlere göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden herhangi bir ücret alınmaması yönünde kanun değişikliği çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Arslan, Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı. Vatani görevini yapmakta olan erlerin gönderileriyle ilgili olarak 6586 sayılı Kanun kapsamında "Görme engellilere özgü yazı içeren gönderiler ile askeri öğrencilerin, sözleşmeli erbaş ve erler ile uzman erbaşlar hariç erbaş ve erlerin 100 grama kadar ağırlıktaki gönderileri, özel hizmet ücretleri hariç, posta ücretlerinden muaftır" şeklinde düzenleme yapıldığını belirten Arslan, "Ayrıca asker anne ve babalarının, eşlerinin ve kardeşlerinin askerlere göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden de herhangi bir ücret alınmamasını temin yönünde kanun değişikliği çalışmalarımız sürdürülmektedir" dedi.