Atıcılık: Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası

Atıcılık: Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası

- Mersin'de düzenlenen şampiyonanın açılış töreni yapıldı

MERSİN (AA) - Bedensel Engelliler Atıcılık Türkiye Şampiyonası, açılış töreniyle başladı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan atış poligonunda 5 Nisan Salı gününe kadar sürecek organizasyonun açılış töreninde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk de hazır bulundu.

Şampiyonaya toplam 68 sporcunun katıldığını ifade eden Uztürk, bu branşta 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden 8 sporcunun da yine organizasyonda mücadele edeceğini ifade etti.

Uztürk, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na federasyon olarak 42 sporcuyla katıldıklarını ve 7 madalya kazandıklarını hatırlatarak, "Şimdiden bedensel engelli sporcularımızdan 37'si olimpiyat kotasını geçti. Ancak atletizm, okçuluk, yüzme, tenis ve eskrim dallarında kota süreci devam ediyor. Buradan haziran ayı sonuna kadar çıkaracağımız kotalarla 42 sporcunun üstüne çıkabileceğimizi tahmin ediyorum." diye konuştu.

Uztürk, her ülke gibi Türkiye'nin de paralimpik oyunlarında madalya savaşı vereceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 4 bin 350 sporcu madalya için mücadele edecek. Organizasyon, müthiş çekişmelere sahne olacak. TBESF olarak bizim de madalya çıkarma konusunda büyük iddiamız var. Masa tenisi, okçuluk, atıcılık ve özellikle tekerlekli sandalye basketbol erkek milli takımlarımızın mücadelesinden önemli sonuçlar alacağımızı umuyoruz."


- Program


Şampiyonanın ilk gününde genel antrenman ve ekipman kontrolü yapılırken, müsabakalar yarın başlayacak.

Organizasyonda yarın, erkek ve kadın kategorilerinde 10 metre tabanca ile 50 metre tüfek yatarak karışık atış müsabakaları gerçekleştirilecek.

Turnuvada 4 Nisan Pazartesi günü erkek ve bayan kategorilerinde 10 metre tüfek atışları yapılacak.

Şampiyona, 5 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek 10 metre tüfek yatarak karışık ve 50 metre tabanca karışık atış müsabakalarıyla tamamlanacak.