Avukat Feyza Altun'un serbest bırakılmasına itiraz!

Güncelleme:

Sosyal medya hesabından yaptığı ''şeriat'' paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Avukat Feyza Altun, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık ise Altun'un serbest bırakılmasına itiraz etti.

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili mesaj yazdı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımların ardından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasının ardından Altun dün gözatına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Feyza Altun sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Altun, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Feyza Altun yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şekildeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ

Avukat Feyza Altun'un serbest bırakılmasının ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı karar itiraz etti. İtiraz kararı sulh ceza hakimliği tarafından değerlendirilecek.

FEYZA ALTUN'DAN İLK AÇIKLAMA

Beykoz Adliyesi'nden ayrılırken konuşan Feyza Altun, "Meslektaşlarıma, STK'lara ve özellikle bana destek veren Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Laik, medeni hukuk kurallarına inanan Cumhuriyetçi bir Türk kadını olarak bu ülkenin laik olduğunu ve laiklik için bir gece nezarete kalmamın bu ülkenin kurucuları yanında, ödedikleri bedeller yanında hiçbir şey olmadığını söylemek isterim. Başım dik girdim, yine başım dik çıktım. Yanlış anlaşılmasın, din ve vicdan özgürlüğüne inanan bir avukat olarak kimsenin herhangi bir din mensubu olarak sadece İslam dini ya da Müslümanlar için söylemiyorum, bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü, bir yandan da inanmama özgürlüğü vardır" dedi. "Aslında Taliban aklına ya da benzeri bir siyasal rejime yönelttiğimi sözlerimi sanki dini değerlere söylemişim gibi çarpıtıldı" diyen Altun, "Ben kadınların medeni haklarını geriletecek, toplumdaki duruşlarını geriletecek, medeni hukuk kuralları dışarısında başka bir şey uygulanmasına tartışmaya açacak herhangi bir düşünceye ya da sisteme karşıyım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Avukat Feyza Altun sosyal medya hesabından Farsça paylaştığı şiirin altına yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısına , "Şeriate s...yım" diyerek karşılık vermişti.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı  Altun hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma resen başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un, Beykoz'taki evinde arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasının ardından Altun gözatına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü. Altun sağlık kontrolünde, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmedi. Hiçbir zamanda şeriatle yönetilmeyecek" dedi . Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AVUKAT FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesinde eğitimini tamamladı. Öte yandan Altun, kendisini "Avukat, Feminist Aktivist, Filantrop, Yazar" olarak tanımlıyor. Tarafsız Çalışan Anneler Platformu'nun kurucusu olan aktivist avukat, "Kadının Fenni" isimli kitabıyla da tanınmaktadır. Aynı zamanda muhalif yönüyle tanınan Altun, birçok kadın ve çocuk istismarı davasında vekil olmuştur.

DHA