Azerbaycan'da Nevruz Kutlamaları

Azerbaycan'da Nevruz Kutlamaları

TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Şeki kentindeki gösteride çeşitli yörelerden halk dansları sundu

ŞEKİ (AA) - Azerbaycan'daki Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu halk dansları sundu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezinin davetiyle Azerbaycan'a gelen TUBİL Topluluğu, Gence ve Tovuz kentinde yaptıkları gösterilerin ardından Şeki'de sahne aldı.

Topluluk, Şeki Drama Tiyatrosunda Gaziantep, Aydın, Bolu, Artvin, Mardin ve Trabzon yörelerine ait halk danslarını sergiledi.

Topluluğun sunduğu Azerbaycan'a özgü terekeme, güreşçi ve aşuk ile maşuk dansları izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösterinin organizatörlerinden Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavi Murat Karaçanta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan halkının Nevruz kutlamalarına katkıda bulunmak için böyle bir organizasyon yaptığını bildirdi.

Şeki'nin TÜRKSOY tarafından 2016 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Karaçanta, bu çerçevede yıl içerisinde yapılacak etkinliklere de destek vereceklerini söyledi.

Etkinlikte Türkiye'den davet edilen tezhip sanatçısı Memnune Birkan, tel kırma sanatçısı Hülya Köseoğlu, hat sanatçısı Aydın Köse ile Azerbaycanlı ebru sanatçısı Zaur Orucov eserlerini sergiledi.

Gösteri sırasında TİKA'nın Şeki'de açtığı sumak halı ve mozaik kurslarını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

TUBİL Halk Dansları Topluluğu Şeki'den sonra Bakü ve Nahçıvan'da da halk dansları gösterisi sunacak.