Bahar Kalkanı Harekatı böyle yönetiliyor

Bahar Kalkanı Harekatı böyle yönetiliyor
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesinin Bahar Kalkanı Harekatı'nı yönettiği anların fotoğrafları paylaşıldı. Harekat merkezinde yer alan ve TSK'nın sivillere gösterdiği hassasiyeti gösteren bir pano dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri'nde geçirdi. Bakan Akar, 27 Şubat'ta İdlib'deki hava saldırısını müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nı Taktik Komuta Yeri'nde sevk ve idare etmeyi sürdürüyor.


Bahar Kalkanı Harekatı böyle yönetiliyor - Resim : 1

HAREKAT MERKEZİNDE DİKKAT ÇEKEN PANO

Öte yandan Akar ve Komutanların inceleme ve denetlemeleri sırasında harekat merkezinde yer alan bir pano dikkati çekti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetleri sırasında çevreye, masum insanlara, dini ve tarihi yapılara gösterdiği hassasiyeti gösteren panoda şu ifadeler yer aldı: "Atış yapmadan önce dikkat edilecek hususlar: Havada uçak, İHA/SİHA ve helikopter var mı? Hedef yakınında dost birlik var mı? Hedef yakınında sivil yaşam var mı? Hedef yakınında cami, kilise, ibadethane ve tarihi yapı var mı? Bu hususlar kontrol edildikten sonra atış yapılacaktır."

Bahar Kalkanı Harekatı böyle yönetiliyor - Resim : 2

Bahar Kalkanı Harekatı böyle yönetiliyor - Resim : 3

DHA