Bahçeli'den emekli aylığı açıklaması

Bahçeli'den emekli aylığı açıklaması
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hayat pahalılığı ve emekli aylıklarıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hayat pahalılığı kaderimiz değildir ve bitecektir. Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır." mesajını verdi. 

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından basın açıklaması yapan Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "İstanbul’da davetiye polemiği çıkaran, Cumhurbaşkanı yardımcılığı peşine düşerek şehremini görevini terk eden, partisinin eşbaşkanı gibi hareket eden mahut şahıs için son görünmüştür. Aynı şey Ankara, İzmir ve diğer CHP’li ve DEM’lenmiş belediyeler için de aynen geçerlidir." diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle: 

"Tüm kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum. Gönülden anlamayanın insan ömrüne anlam katamayacağını biliyoruz. MHP milliyetimizin hali ile hallenen, gönlü ile şereflenen siyasi meşrebe sahiptir. Bunun ispati sizlersiniz. 13. olağan büyük kurultayımızda görev alan, 3 yıllık dönemde yüksek dava ahlakı ile çalışan arkadaşlarım partimizin şahsiyetini temsil etmiştir. Tüm kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum.

Gönülden anlamayanın insan ömrüne anlam katamayacağını biliyoruz. MHP milletimizin hali ile hallenen, gönlü ile şereflenen siyasi meşrebe sahiptir. Bunun ispati sizlersiniz. 13. olağan büyük kurultayımızda görev alan, 3 yıllık dönemde yüksek dava ahlakı ile çalışan arkadaşlarım partimizin şahsiyetini temsil etmiştir.

Hepinize müteşekkirim, hepinizden razıyım, rabbim de hepinizden razı olsun. Saldırıların yoğunlaştığı dönemde gösterdiğiniz metanet, yalanlar karşısında sergilediğiniz cesaret, şuurla benimsediğiniz mensubiyet, köksüzlerin ipliğini pazara çıkaran asalet biliniz ki her türlü övgünün üstündedir. Davamız halkın, haklının, haklının ve elbet Allah davasıdır. Yüküz ağır ama inancımız çelik gibidir. Sınırı ve sonu olmayan hayal gibi görülen ülkümüz, takip edeceğimiz yol çizgisinde kılavuzdur. 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız. Davasının insanı olan, basit gündemlere sıkışan değil dar kalıpları yaran arkadaşlarımızla yeni yüzyılı kucaklayacağız. Çivisi çıkmış manzaraya son derece tedbirli yaklaşarak duruşumuzu koruyacağız. MHP gündemi, sadece ve sadece büyük Türk milletidir. Milletimizden aldığımız destekle milletimize hizmet edeceğiz. Yapacağımız çok iş, ulaşacağımız çok hedef var.

55 yıldır ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. İlk günkü azimle nice 55 yıllara, nice yüz yıllara milletin himmet Allah'ın hikmeti ile partimizin vasıl olacağından en ufak şüphe duymuyoruz. Varlığını ve hayat haklarını korumak isteyen milletin sürekli geleceğe bakması mecburiyet olarak karşımıza çıkıyor. Ülkümüz büyük Türk milletini, ona farklılık kazandıran, tarihin derinliklerinden getirdiği dil, gönül, akıl ve vicdanda muhteşem değerleri, kutlu emanet olarak anlayıp insanlık var oldukça sonsuza kadar yaşatmak, barış ve huzur, esenlik için ülkemizi yer yüzünün en güçlü devleti olması için çalışmaktır

İsrail'in saldırılara son vermesi için ihtiyaç duyulan gerekli mekanizmalar devreye sokulmalıdır. Hiçbir kurum bu meşru taleplere sırtını dönmemelidir. İsrail, yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Sessiz kalmak zulme ortaklıktır. İki devletli çözüm dışında başka seçenek yoktur. Cumhurbaşkanımızın gayretleri ziyan olmayacak adalet muhakkak tecelli edecektir.

"Hayat pahalılığı bitecek"

Hayat pahalılığı kaderimiz değildir, bitecektir. Enflasyon ile mücadele başarıya ulaşacaktır. Faiz, döviz enflasyon siperine yatıp operasyon sürdürenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Türkiye öngörülebilen, yatırımcılarına kucak açan, hukukun üstünlüğünün olduğu ülkedir. Geleceğin parlayan yıldızıdır. Türkiye'nin yükselişi hızlanacaktır. Kimse güveni zedeleyecek komploya tevessül etmemelidir. Art niyetliliğe umut bağlamamalıdır. Marketlerde etiketleri her gün değiştiren kim olursa olsun düzgün olamaz. daha önce temas ettiğim gibi fetö tarafından kumanda eden, fırsatçı ahlaksızlara göz açtırılmamalı, denetimler sıklaştırılmalıdır. Ekonomideki sarsıntılar süratle önlenecektir.

Muhalefet millet ile gönül bağını koparmıştır. 31 Mart'ta merkezi yönetimin hedefleri ile örtüşecek, muazzez bir sonucun çıkması yeni yüzyılın en önemli başarısı olacaktır. DEM'lendikçe şuurunu kaybeden yönetimi altındaki belediyelerin milletin iradesi ile toparlanması arzumuzdur. CHP DEM'lendikçe şuurunu kaybetti, yılana sarıldı. CHP yerel yönetimlerde başarısızdır. İflastadır, itibarsızdır. Bölücülere teslimdir, boyun bükmüştür. Ne kadar gizleseler de, kaçak güreşip kayıkçı kavgasına tutuşsalar da Cumhur İttifakı yan yanadır. Oyunu görüyor, rol paylaşımını okuyoruz. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır, beşinci kol faaliyetidir. Davetiye polemiği çıkaran şahıs için son görülmüştür. Aynı şey diğer belediyeler için de geçerlidir.

Özgür Özel'i hedef aldı 

Özgür bey, Atatürk sizden partisini iktidar yapmasını bekliyor diye tuhaf açıklama yapmıştır. Bizim merak ettiğimiz mesajları nasıl aldığıdır. Bugünkü CHP Atatürk'ün partisi değil DEM'in oyun uşağıdır. Özgür Bey'in ne yiyip ne içtiğine dikkat etmelidir. Teröristlerle demlenen parti Atatürk'ün partisi olamaz.

Milleti aşağılayan, depremzedeleri kötüleyen parti Atatürk'ün partisi olamaz. Atatürk demek soylu kahraman demektir. Onun mirasına ihanet edenlerin adını anması yüzsüzlüktür. CHP'de Atatürk'ten hiçbir şey kalmamıştır. Atatürk bugünleri görse partisi için kurtuluş savaşını başlatırdı. Kızılelma havalanır başlarını kuma gömerler, SİHA'lar havalanır hayırdır savaşa mı gidiyoruz derler. Projeler yapılır bunlara ne gerek var diye yolsuzluk iddialarını dillendirirler. KAAN kanat açar göğsümüz kabarır, bular motor yerli değil diye yapılanı yıkmak için uğraşır. CHP Türkiye'nin karşısındadır. Hizmet siyasetinin yerini hezimet siyaseti almamalıdır. 31 Mart'ta zafer Cumhur'un hanesine yazılmalıdır. 31 Mart'ta zafer Türk milletinin olmalıdır.

TBMM'de Türkçeye rakip çıkarmaya çalışanlar bölünmez bütünlük konusunda Anayasa'ya aykırı hareket ederek suç işlemiştir. Bu suçu görmezden gelmek zımmen onay vermek demektir. MHP vatandaşımızı bütün olarak kucaklayan bir anlayışın temsilcisidir. Milleti oluşturan temel unsur kan bağı değil kültür ortaklığıdır. TBMM'deki konuşmaya müdahale eden Celal Adan beye teşekkür ediyorum. Meclis'te başka dille konuşanlar zalimlerin yerli figüranıdır.

Bizim için her dil saygıdeğerdir. Kim özel hayatında ana dili ile konuşmak istiyorsa konuşsun. Buna saygı duyarız. Şarkıların söylenmesinden şiirlerin okunmasından tedirgin olmanın anlamı yoktur. Özel hayattaki kullanım serbestisinin kamusal alana girmesi, ayrı kimliğin uyandırılması için sinsi tahriktir."