Bahtiyar Aydın davasında şok gelişme !

Bahtiyar Aydın davasında şok gelişme !

1993’te faili meçhul şekilde ölen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ı öldürmekle suçlanan emekli albay duruşmadan önce adliyeye giderek ifade verdi..

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirdiği faili meçhullerle ilgili davanın ekim ayında görülecek üçüncü celsesinin yapılacağı güne az bir süre kala sürpriz yaşandı.

Sanıklardan dönemin Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Eşref Hatipoğlu asker ve sivil polis korumalarıyla geçen cuma günü adliyeye gelip davanın görüldüğü mahkemede ifade verdiği ortaya çıktı.

a-122.jpeg

‘O benim sınıf arkadaşım’

Mahkeme Başkanı Hakim Nurettin Küdür’e üç saat ifade veren Hatipoğlu’nun, Bahtiyar Aydın’ın sınıf arkadaşı olduğunu, kendisine komplo kurulduğunu belirterek şunları söylediği öğrenildi:

“Bahtiyar benim hem sınıf arkadaşım hem de yakın arkadaşım bunu nasıl yaparım. Bana yapılan bu tertibin arkasında Diyarbakır’da Söz TV’in sahibi Mehmet Ali Altındağ var.” 

‘Ben onun usulsüz işlerine mani oldum’

“Ben Mehmet Ali Altındağ’ın usulsüz yaptığı işlere mani oldum. Bu yüzden bana düşman oldu. Beni mahkemeye bile verdi. Ancak davayı kaybetti. Öldürüldüğü gün ben de Bahtiyar ile aynı helikopterdeydim. Bizim Lice’ye inme gibi bir planımız yoktu. Kulp’a operasyona gidiyorduk. Lice’ye inmeye Bahtiyar Aydın ile beraber helikopterde karar verdik. Lice’deki askerler bile bilmiyordu, bizim oraya ineceğimizi. Çatışma biz helikopterden indikten birkaç saat sonra başladı. Biz Lice’ye operasyon veya çatışma esnasında gitmedik. Beni, Bahtiyar’ı görevlendiren Eşref Bitlis Paşa’ydı” dedi.

YANARDAĞ YOKTU: Aydın’ı öldürmekle suçlanan diğer bir sanık Üst teğmen Tünay Yanardağ ile ilgili de “Ben bu çocuğu hayatımda iki defa gördüm. O gün yanımızda da yoktu. Onun da hedef alınmasının nedeni yine Mehmet Ali Altındağ’dır. Bu Yanardağ’ın çalıştığı birim o dönem Altındağ hakkında soruşturma yapıyor. Bu soruşturmayı da Tünay Yanardağ yapmış” diye konuştu.

HİZBULLAH’I DESTEKLİYORDU: “Mehmet Ali Altındağ, 1996 yılında Diyarbakır’da kurduğu Söz Gazetesi’nde Hizbullah’ı destekliyordu. Hizbullah tasfiye olunca gazetesinin logosuna Atatürk resmi koydu.”

İddianameyi övmüştü

Altındağ, Diyarbakır Söz Gazetesi’ndeki yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “...Öncelikle savcıyı kutluyor, tebrik ediyorum. Hatipoğlu, 1992’den 1995’e kadar Diyarbakır’da çok kirli ve iğrenç işler yapıyordu.Bölge Asayiş Komutanlığını yöneten ve hegemonyasını kuran, tüm akşamlarını orduevlerinde şarap şişelerini devirmesiyle bilinen, dönemin Korg. Çetin Doğan ve Yaşar Büyükanıt idi.”