Bakan Soylu'nun bu sözleri ortalığı karıştırdı! Ümit Özdağ'dan çok sert tepki

Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Afganistan ve Pakistanlıları Karadenizliler ve Kürtler ile karşılaştırmasına çok sert tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kişisel Twitter hesabından Süleyman Soylu’nun mülteciler hakkında sarf ettiği sözlerin yer aldığı bir video paylaştı. Özdağ’ın paylaştığı videoda Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

“Afganistan, Pakistanlıları gönderelim. Çobanlığı kim yapacak, bir takım yerlerde kimler çalışacak. Bakın hepimiz biliyoruz arkadaşlar. İstanbul’a ilk Karadenizliler geldi, en ağır işlerde onlar çalıştı. Sonra Kürtler geldi, onlar çalıştılar. Şimdi aşır işlerde kimler çalışıyor bana bunu söyler misiniz. Benden şunu isteyin: Süleyman Soylu bunlar bizim nizamımıza uyan, bizi rahatsız etmeyen bir hal ortaya koysunlar bunların kaçaklarını İstanbul’da tutmayın. Tamam ben buna evet diyorum zaten. Bana bu konuda 6 ay süre verin. Ama şunu da unutmamak lazım. Bunlar bize Cenab-ı Allah’ın imtihanıdır. Biz Müslümanız. Bak Afganlar biz kurtuluş mücadelesinde bizim silahımız yokken Pakistanlılar bize kollarındaki bilezikleri gönderdiler. Suriyeliler de İstiklal Mücadelesinde şu an Çanakkale’de yatıyorlar. Şu anda Suriye’den burada olanların yüzde 65’i nereden biliyor musunuz? Misak-ı Milli sınırlarından. Misak-ı Milli sınırı ne demek, bizim kendi sınırımız demek.”

ÖZDAĞ: ÜLKENİN GÜVENLİĞİ BU ZİHNİYETE EMANET

Ümit Özdağ Süleyman Soylu’nun sarf ettiği sözlere tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Soylu, Afganistan ve Pakistanlıları Karadenizliler ve Güneydoğulular ile karşılaştırıyor. Onlar olmazsa ağır işleri kim yaparmış. Ülkenin güvenliği bu zihniyete emanet. Bu dönem tarihe bir devlet ve millet nasıl tahrip edilir başlığı ile geçecek.”