Beytüşşebap'ta karakola saldırı: 1 yüzbaşı şehit oldu

Beytüşşebap'ta karakola saldırı: 1 yüzbaşı şehit oldu

Beytüşşebap Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu.

Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve ağır silahlarla taciz ateşi açıldı.

İLK ATEŞTE 3 ASKER YARALANDI

Açılan ilk ateşte biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. Karakolda nöbet tutan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine yoğun ateş altında kalan teröristler, geldikleri derin vadilere doğru kaçtı.

1-20150822135822.jpg

PKK'lıların kaçtığı bölgeye, Ayvalık Jandarma Karkolu'ndaki birlik tarafından top atışı yapıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopterleri de PKK'lıların kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

2-929.jpg

YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

Helikopterlerle hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden bir yüzbaşı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

3-514.jpg

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki babasının evine ateş düştü.

Yüzbaşı Alkan'ın şehit haberi, Osmaniye'de kızı Filiz Günbaran'ın yanında kalan babası 60 yaşındaki Hasan Kalkan'a, saat 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Aybay Şefik Atak tarafından verildi.

4-332.jpg

İKİ ABİSİ DE ASKER

Bekar olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin ise astsubay başçavuş olduğu belirtildi. Ankara'dan 1.5 yıl önce Şırnak'a tayininin çıkan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın annesi Fatma Alkan'ın da, yine 1.5 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

5-184.jpg

BAYRAM KÖMBESİ İSTEMİŞ

Oğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. 3 gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi.