Bildirmeden Ağaç Kesmeye 160 Lira Ceza

Bildirmeden Ağaç Kesmeye 160 Lira Ceza

Keşan Orman İşletme Müdürlüğü, İpsala Belediyesini bildirmeden ağaç kestiği için 160 lira para cezasına çarptırdı- İpsala Belediye Başkanı Kerman:- "İpsala Belediye Başkanlığı, kesilen her ağacın yerine ilçemize yakışır en uygun ağaçları seçerek, ligustru

EDİRNE (AA) - Keşan Orman İşletme Müdürlüğü, İpsala Belediyesine ağaç kesimini önceden bildirmediği için 160 lira idari para cezası uyguladı.

İpsala Belediyesi peyzaj ve doğalgaz çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle kaldırımda bulunan bazı ağaçları kesti. Ağaçların kesilmesine TEMA başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü, İpsala Belediyesini ağaç kesimini önceden bildirmediği için 160 lira idari para cezasına çarptırdı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yaptığı açıklamada, ağaçların doğalgaz çalışması kapsamında kesildiğini belirtti.

Kesilen ağaçların yerine yeni ağaç dikimlerinin gerçekleştirdiğini aktaran Kerman, şunları kaydetti:

"Ağaç kesim işlemi gerçekleştirdiğimiz kaldırımlarda ağaçların kökleri metrelerce uzunlukta olup, yer altında atık su büzlerini parçalamış, kökler evlerin temellerine uzanmış ve kaldırımlarda patlaklar oluşturmuştur. Yine, ekimi yapıldığı yıllarda yanlış ağaç seçimi nedeniyle ağaçlar kaldırımlara uygun olmayıp yayalara ve bebek arabalarına yer bırakmayacak genişliktedir. Ayrıca, ilçemizde doğalgaz çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Doğalgaz hattı kaldırımların altından geçtiği için şu anda bu projemizin çalışmaları ağaç köklerinden dolayı durma noktasına gelmiştir. Biz, sadece çalışma yaptığımız kaldırımlarda kesilmesi gereken ağaçların kesim işlemini yapıyoruz."

Mehmet Kerman, kesilen ağaçların mezar tahtası olarak kullanılacağını bildirerek, "Ayrıca, bu kestiğimiz ağaçlardan mezar tahtası yaptırarak ilçemizde vefat eden vatandaşlarımızın defin işlemlerinde kullanıyoruz. İpsala Belediyesi hiçbir zaman doğayı ve çevreyi koruma ilkesinden uzaklaşmamıştır. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar ülkemizde birçok belediye tarafından uygulanmaktadır. İpsala Belediye Başkanlığı, kesilen her ağacın yerine ilçemize yakışır en uygun ağaçları seçerek, ligustrum (kurtbağrı), ıhlamur türü ağaçların dikimini gerçekleştirerek, çevreci misyonunu korumuştur." ifadelerini kullandı.