Bomba şakası olay yarattı !

Bomba şakası olay yarattı !

Suudi Arabistan'da yapılan 'canlı bomba' şakası olay yarattı.

Bu hafta biri Türkiye’de diğeri ise Suudi Arabistan’da yapılan iki “bomba şakası” tartışmaya neden oldu. Maruz kalanların ölümle burun buruna geldiklerini düşünmelerine sebep olan bu iki şaka, tüm zamanların en sorumsuz ve kabul edilemez şakası olmaya aday gösterilebilir.

Suudi bir grubun çektiği sahte intihar bombacısı videosunda taksici kılığına giren bir kişi üzerinde bomba taşıdığını söyleyerek müşterilerini korkutuyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Youtube’a yüklenen video sakallı, geleneksel Suudi erkek kıyafeti içinde bir taksi sürücüsünün kameraya bakarak, "Şimdi bir kurban bulacağız" demesiyle başlıyor.

Sonra gizli bir kamerayla çekilen kısma geçiyoruz. Taksiye bir genç biniyor ve sürücüyle merhabalaşıyorlar. Ama yolculuk kısa süre sonra ürkütücü bir hal almaya başlıyor.

"Hiç cihadı düşündün mü?" diye soruyor sürücü. Ve sonra entarisini açarak, korku içindeki yolcuya, üzerindeki intihar kemerine benzeyen teçhizatı gösteriyor.

Ölümle yüz yüze geldiğini sanarak şoke olan genç yolcu ağlıyor, yalvarıyor, sürücünün eline ayağına yapışıyor.

'ŞAKA ŞAKA'

Sonunda, sürücü yolcuya gizli kameraları göstererek "Sakin ol" diyor "Bu bir şakaydı." "Terörizmin nasıl bir şey olduğunu göstermek için şaka yaptık."

"Şaka" devam ediyor. Bir başka genç yolcu öleceğini zannederek kendisini hareket halindeki arabadan atıyor. Sonraki hareketlerinden yaralanmadığını anlıyoruz, ama "şakacılar" kendisine durumu açıklarken yüzünde tam bir şok ifadesi var.

On binlerce defa izlenen toplam üç dakikalık videonun son sahnesinde bu kez iki kişi olan yolcular şoförü durdurmak için üzerine atlayıp boğuşmaya başlıyorlar. Kendilerine "şaka" açıklanmadan önce birisi polisi aramayı bile başarıyor.

 METRODA BÜYÜK PANİK

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda ise iki genç Göztepe istasyonunda bomba paniği yaşanmasına sebep oldu. Gençler gelen metronun içine “bomba” diyerek bir çanta fırlattı. Bu sırada metro içindeki vatandaşlar bomba atıldı sanarak, hızla kaçmaya başladı. Metroda büyük panik yaşandı.

Olay yerine çok sayıda ekip gitti. Panik yaşayan bir kadını polisler güçlükle sakinleştirdi, gençler ise gözaltına alındı. Olayı gören bir kadın vatandaş, "Kadıköy'de metroya bindik. Uzun boylu, sakallı, kapüşonlu biri kapı kapanırken, içeri poşet attı. Metrodaki herkes panik yaşadı. Butonlara bastık" dedi. Sosyal paylaşım sitelerinde son günlerde bomba şakası videoları çok sayıda paylaşılması nedeniyle gençlerin bu şakayı yaptıkları iddia edildi.  Atılan çantanın içinden basketbol topu çıktı.

ÖFKELİ TEPKİLER

Suudi Arabistan’da çekilen videoya internette öfkeli tepkiler geliyor.

Örneğin biri, "Bir düşünün ya genç yolcunun bir kalp rahatsızlığı olsaydı?" diyor, bir diğeri ise "Dini aşırılığın ölümlere yol açmasının neresi komik?" diye sormuş.

Buna karşılık az sayıda olumlu yorum da gelmiş. Bir kullanıcı "İnsanları bu şekilde korkutmak yanlış ama belki de beyni yıkanmış gençlerin terörizmin nasıl bir şey olduğunu anlamasına yardımcı olabilir" diyor.