Bu filmleri kadınlar yönetti !

Bu filmleri kadınlar yönetti !

Kadınların yönettiği, Hollywood'a damga vuran filmleri biliyor musunuz?

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL


Erkek egemen bir dünyadan, cinsler arasında eşitliğin ilkeli olduğu bir dünyaya doğru ilerliyoruz. Film dünyasına damgasını vurmuş birkaç kült filmi kadınların yönettiğini biliyor muydunuz? İşte sizi hem şaşırtacak belki de cesaretlendirecek haberimiz.

1) The Hurt Locker (Ölümcül Tuzak) - Kathryn Bigelow

Herkesin potansiyel düşman ve her objenin de ölümcül bomba olduğu Irak'ta, elit askerler dünyanın en zor görevlerinden birinde yer alır. Sıcak savaşın ortasında bombaları imha etmekle yükümlüdürler. Takım lideri William James, hem bu yaygın bombalardan hem de psikolojik ve duygusal etkilenmelerle uğraşmaktadır. James'in iki askeri kendini cürretkarca savaşın ortasına atar. James ise ölümü aldırmadığı için askerlerine yardıma gider. Yeni vahşi liderini korumaya çabalayan adamlar, şehri kaosa sürekler.

2) Lord’s of Dogtown (Dogtown’ın Lord’ları) - Catherine Hardwicke

70'li yılların özgür ruhu insanların üzerinde en büyük değişken olmuştur. Tam bu esnada bir ekstrem sporun bayrak taşıyıcısı olacak olan üç genç ortaya çıkmıştır. Kaykay sporu, onların varlığından sonra hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır.

3) American Psycho (Amerikan Sapığı) - Mary Harron

Babasının Wall Street'teki şirketinde çalışan Patrick Bateman, genç ve iyi görünümlü bir adamdır. Dışardan bakıldığında normal biridir Bateman, fakat gerçekte amaçsızca insan öldürmekte, kadın vücutlarından aldığı parçaları evinde biriktirmektedir.

4) Deep Impact (Derin Darbe) - Mimi Leder

Küçük Leo Beidermann'ın teleskopuyla çektiği bir fotoğraf tüm Dünyayı ayağa kaldırır. Fotoğrafta bir kuyruklu yıldızın hızla Dünyaya yaklaşmakta olduğu görülmektedir. Harekete geçen bilim adamları hemen bir uzay aracının kuyruklu yıldıza gidip, yaklaşmakta olan tehlikeyi bertaraf etmesi gerektiğini söylerler. Aracı komuta edecek olan kişi emekliye ayrılmış eski astronotlardan Spurgeon Keeney olacaktır. Dünyanın sonu yaklaşmakta ve tüm insanlık çaresizce beklemektedir. Zamana karşı verilen mücadele, insanların mutlak ölüme karşı verdiği tepkiler yanında önemini yitirmektedir.

5) Private Parts (Gizli Noktalar) - Betty Thomas

Dinleyicilerinin bir kısmı ona hayrandı, geri kalanları ise ondan nefret etmeye bayılıyorlardı. Programlarında banyo yaparken canlı yayına katılıp çılgın fantezilerini anlatanlara kadar herkese yer vardı. Radyo da yasaklı sözcükler kuralı uygulanırken bu sansürü ilk kıran ve dinleyicileri ile işbirliği yapıp parolalarla konuşan yine o oldu. Howard Stern’ün kendi yazdığı kitaptan beyazperdeye uyarlanan otobiyografik filmin başrolünü doğal olarak Howard Stern’ün kendisi üstlenmiş. Radyodan sonra televizyona çıkan Stern, kendi hayatı dahil her şeyi açıkça konuşabildiği için Amerika’nın en çok sevilen ve aynı anda nefret edilen insanlarından biri.

6) Wayne’s World (Wayne’nin Dünyası) - Penelope Spheeris

Wayne (Mike Myers) , bu defa Garth (Dana Carvey) ve Jim Morrison'un ruhu ile beraber bir rock festivali düzenlemeye çalışıyor. Wayne'in kızarkadaşının menejeri ise bu zamanda onu Wayne'den uzaklaştırmak ve Los Angeles'e taşınması için ikna etmeye çalışıyor. Hayat Wayne'in kız arkadaşını geri almak için Aerosmith'in de katıldığı konseri tamamlayıp kızarkadaşının peşinden koşmasıyla ilginç bir hal alıyor.

7) Harlan Country U.S.A. (Harlan Kasabası, A.B.D.) - Barbara Kopple

Kentucky’de maden ocağında çalışan 180 işçinin eşleriyle birlikte yaptığı eylem sonrası işler hem çalışan hem de patronları Duke Enerji Şirketi için içinden çıkılmaz kanlı bir hal alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.