Bu sefer Ankaralılar kepenk kapattı !

Bu sefer Ankaralılar kepenk kapattı !

Sürekli Güneydoğulu esnafın kepenk kapatmaya alışık olduğumuz görüntüler bu sefer Ankara'da gerçekleşti.

Belediyenin cadde ve sokakları otopark yapıp esnafı zora düşürmesiyle başlayan tartışmalar kepenk kapatmaya kadar gitti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin cadde ve sokakları paralı otopark haline getirip, taşeron firmalara vermesi ve çıkan tartışmalar sonucu bir gencin ölmesinin ardından Rüzgarlı sokak esnafı Güneydoğu’daki gibi kepenk kapattı.

ankara-kepenk-371.jpg

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre daha çok inşaat malzemesi satan esnafın kepenk kapatması sonucu Rüzgarlı sokak, Güneydoğu’daki gibi görüntülere sahne oldu. Kepenk kapatma eylemi 2 gün sürecek.

Rüzgarlı Sokak esnafları, önceki gün sokak üzerindeki otoparkçılar tarafından öldürülen Mehmet Karagöz (21) için anma düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı törende grup, sloganlar atarak Rüzgarlı Sokak’a geldi. Grup, “Onuruyla ekmeğine sahip çıkmaya çalışan insana kurşun sıkan şerefsizdir. Hepimizin başı sağolsun” yazılı pankart taşıdı, istiklal Marşı okuyup, dua etti.

ankara-kepenk-371-2.jpg

Grup adına yapılan açıklamada, Rüzgarlı Sokak esnafının herhangi bir siyasi gruba mensup olmadığı belirtilerek, ekmeklerine uzanan ellerin kırılacağı ifade edildi. Esnaf, daha sonra otobüslerle Mehmet Karagöz’ün cenaze törenine katılmak üzere Çankırı’nın Elmalı kasabasına hareket etti.

ankara-kepenk-371-3.jpg