Bu yılanlar depremin habercisi mi ?

Bu yılanlar depremin habercisi mi ?
Güncelleme:

Dün Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2'lik depremin ardından sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraflar ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.3'lük deprem Türkiye'nin batsında büyük korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından ise CHP eski milletvekili ve Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur'un gündeme getirdiği yılan haberleri gündemi meşgul ediyor. Denizli, Çanakkale ve Düzce gibi bir çok merkezde görülen yılanların depremle bir bağının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor...

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.3'lük deprem Türkiye'nin batsında büyük korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından ise CHP eski milletvekili Melda Melda Onur'un "2 gündür şehir merkezlerinde görülen yılan haberleri var. En son 1999 depremi az öncesi olmuştu. Demedi demeyin." tweeti çok konuşuldu. Depremden sonra canlı yayına bağlanan Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konuyla ilgli sorulan soruya "son bir aydır görmediğimiz yılan türü kalmadı" ifadelerini kullandı.

Peş peşe görülen yılan vakalarının depremin bir işreti olup olmadığı konusunda her hangi bir biliimsel veri olmasa da bu görüntüler güdemi uzun süre meşgul edeceğe benziyor.

Bu yılanlar depremin habercisi mi ? - Resim : 1

20 günde 35 yılan ihbarı yapıldı

Denizli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan selle birlikte şehri yılan bastı. Selde sürüklenen yılanlar, kent merkezinde evlere, bahçelere ve otomobillerin kaputlarına girdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son 20 günde gelen 35 ayrı ihbara giderek, yılanları alıp doğal yaşama bıraktı.

Denizli'de özellikle mayıs ayının son günlerinde kent merkezi ile bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağışla birlikte sel oluştu. Sele kapılarak sürüklenen yılanlar şehir merkezine geldi. Yılanlar, evlerin içine, arabaların kaputlarına, bahçelere ve su borularına kadar girmeye başladı.

Yılanları gören vatandaşlar panik yaşarken, durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının ekiplerine haber veriyor. İtfaiyeye son 20 günde 35 yılan ihbarı geldiği belirtilirken, olay yerine giden ekipler, yılanları özel aparatlarla alıyor. Alınan yılanlar poşet ve su şişelerinin içine konularak, tekrar doğaya bırakılıyor. Yılanların boylarının ise yaklaşık 2 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.

Bazı yılanların zehirli olabileceği uyarısında bulunan itfaiye ekipleri, bu tür durumda kendilerine haber verilmesini istedi. Ekipler, yılan ve benzeri yabani hayvanların bulunması durumunda dokunulmaması gerektiğini söyledi.

Bu yılanlar depremin habercisi mi ? - Resim : 2

Akçakocalı çiftçileri yılan korkusu sardı

Düzce Akçakoca'da artan yılan vakaları başta çiftçiler olmak üzere vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, özellikle tarla ve yol kenarlarında sık sık görülmeye başlayan yılanların geçen yıla göre daha fazla görüldüğünü ifade ettiler. Haziran ayının yılanlar için çiftleşme ayı olduğunu, bu yüzden yeryüzüne çıktıklarını belirten yetkililer ise vatandaşları uyardı. Haziran ayının ayrıca fındık sezonunun başlangıcı olduğu belirtilerek, fındık üreticilerin dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bu yılanlar depremin habercisi mi ? - Resim : 3

Çanakkale'de dev yılan vatandaşları korkuttu

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Suluca mevkiindeki yazlıklarında yaşayan yaşlı çift, kapının önündeki sundurmanın altında yaklaşık 3,5 metre boyunda iki yılan olduğunu görünce büyük korku yaşadı. Sıcak havaların etkisini göstermesiyle birlikte yuvalarından çıkan yılanlar yazlıkların önündeki serin sundurmaya sarılarak ilginç bir görüntü oluşturdu. Dışarıya çıkan yaşlı çift iki yılanı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sundurmanın altında bir süre duran yılanlar, daha sonra gözden kayboldu. Yazlık sakinleri yılanların gitmesinin ardından evlerine dönebildi. Bölgede yılanlara sıklıkla rastlandığını söyleyen vatandaşlar, “Burada genelde yılan görülüyor. Ama bu kadar büyüğüne ilk kez rastladık” dedi.

Bu yılanlar depremin habercisi mi ? - Resim : 4

Otomobile giren 2 metrelik yılan çıkarıldı

Bartın'da otomobilin lastiğinin üst tarafına giren yılan, itfaiye görevlisi tarafından çıkarıldı.

Tuna Mahallesi'nde oturan Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli Yasin Çetinkaya, komşusunun park halindeki otomobilinin sol ön lastiğinin üst tarafına giren yılanı gördü. Çetinkaya, komşusu ile birlikte yılanı çıkarmak için çalışma başlattı. Çetinkaya ve komşusu, önce aracın kaput kapağını açıp yılanın bulunduğu yere hortumla su tuttu. Ancak yılan dışarıya çıkmadı. Bunun üzerine lastik üzerindeki bölüm söküldü. Çetinkaya, bu sırada kuyruğunu dışarıya çıkaran yılanı yakaladı. Yaklaşık 2 metre boyundaki yılan, çevrede paniğe yol açtı. Çetinkaya, yılanı ormanlık alanda doğaya bıraktı.

Etiketler deprem yılan