CHP'li vekilden 'vekiller dövülüyor' paylaşımı

CHP'li vekilden 'vekiller dövülüyor' paylaşımı
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emriyle HDP'li milletvekillerinin dövüldüğünü söyleyip “'Bunlar HDP’li, bizi ilgilendirmez' deyip geçecek miyiz? Sesimizi çıkarmayacak mıyız?" diye tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açık grevi 101. gününe giren HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in sağlık durumuna dikkat çekmek için 15 farklı kentte yaptıkları eylemlerde, polisin HDP milletvekillerine gösterdiği tavra tepki gösterdi.

CHP'li Bekaroğlu, Twitter'da, dün Diyarbakır'da yasaklanan Leyla Güven yürüyüşü için önceki gün Şırnak’ın Cizre ilçesinden yola çıkan ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis tarafından durdurulan HDP milletvekillerinin ablukaya alındıkları videoyu paylaşıp “Bunlar HDP’li, bizi ilgilendirmez” deyip geçecek miyiz? Süleyman Soylu’nun emri ile milletvekilleri dövülüyor; sesimizi çıkarmayacak mıyız? Kim ne derse desin; ben sesimi çıkarıyorum: Bu yapılan hukuksuzluktur, zorbalıktır, zulümdür” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, HDP'nin, açlık grevinde kritik eşiği geçen Güven'in sağlık durumuna dikkat çekmek için İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlemek istediği yürüyüşlerle ilgili olarak "Yürütürsek adam değiliz demiştik" demişti. Soylu önceki gün Ankara'da yaptığı açıklamada da HDP milletvekillerine yönelik olarak “Sen bu milletin milletvekili değilsin, seni bu milletin milletvekili olarak kabul etmiyoruz" demişti