Cizre ve Silopi'de sel: 1 ölü !

Cizre ve Silopi'de sel: 1 ölü !

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, bir kadın yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde selden etkilenen vatandaşlar, evlerindeki suları tahliye etmeye çalışıyor.

Dün Silopi ve Cizre ilçelerinde meydana gelen selde çok sayıda ev ve iş yeri zarar gördü, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren belediye ve sivil savunma ekiplerinin yardımıyla evlerinde biriken su ve çamuru tahliye etmeye başladı.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Cizre’ye gelerek Kaymakam Gökhan Azcan ile birlikte selden etkilenen mahallelerde incelemede bulundu.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cizre ve Silopi ilçelerinde dün yoğun yağışın etkili olduğu belirtildi.

Cizre’de Sur, Nur ve Cudi mahallelerinde yoğun yağıştan dolayı çok sayıda evin sel suları altında kaldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bir kadın boğulma tehlikesi geçirdiği için hastaneye kaldırılmış olup, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. 3 kişinin ise hastanede tedavileri sürmektedir.

Silopi’de Karşıyaka ve Yeşilyurt mahallelerinde çok sayıda ev oturulamayacak durumdadır. Ayrıca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) sular altında kalmıştır.

Görümlü Beldesi’ndeki açık araziye Yıldırım düşmesi sonucu Canan Güldal (30) yaralanmış, vatandaşımız kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir."