Çorum Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Çorum Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Gözaltındaki 16 zanlıdan 2'si, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı

ÇORUM (AA) - Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 zanlıdan 2'si, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince cuma günü, Çorum ve Ankara'da gözaltına alınan 16 kişinin işlemleri sürüyor.

"Terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından gözaltına alınan zanlılardan Y.E.Ç ile Y.K, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'ndeki ifadelerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Diğer zanlıların işlemlerini devam ettiği, yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

- Olay

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında cuma günü polis ekiplerince Çorum'da 3, Ankara'da da 1 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınmış, aramalarda bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere de el konulmuştu.

Şüphelilerin, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesince hazırlanan yaklaşık 143 bin avroluk AB projesiyle hayali iş teslimi, malzeme alımı ve sahte faturalarla örgüte para aktardıkları iddia edilmişti.

Yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Etiketler Çorum FETÖ/PDY