Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi !

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015- 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara Üniversitesi'nin ben de ayrı bir yeri vardır. Aksaray İktisat ve Ticaret diye o zaman okulumuzun adıyıdı. Orada başladık. Dönemin şartlarında okulumuz uzadı. 1981 yılında mezun olduk.

"MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NİN MEZUNUYUM"

1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım.

ŞU FORMASYON BELASINDAN KURTARIN ARTIK

Bugün imam hatiplerde ciddi öğretmen açığı var. Şu formasyon belasından kurtarın artık öğrencileri. Niye 1 yıl boşa kaybetsinler. O kadar gerekiyorsa yıl içine yedirin. Bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu.

TÜM KAPILAR AÇIK

 "Bugün artık Türkiye'de siyasette, bürokraside ve ticarette kriter hangi seçkin gruba mensup olduğun değil, hangi birikime sahip olduğundur. Gerekli eğitime ve kabiliyete sahip olan herkesin önünde tüm kapılar sonuna kadar açıktır."

EĞİTİM KALİTESİ GİDEREK YÜKSELİYOR

"İmam hatip okullarının önünü kesmek adına, ülkemizin mesleki eğitim sistemi felç edildi. Bugün hala etkisini sürdüren yetişmiş ara elemanı ihtiyacı, 28 Şubat döneminde mesleki eğitimin çökertilmiş olması yüzündendir. İmam hatiplerle birlikte diğer meslek liselerinin önlerindeki engeller de kaldırıldığı için bu okulların eğitim kalitesi de hamdolsun giderek yükseliyor. İlahiyat fakülteleri de hem akademik çalışma hem öğrenci kalitesi bakımından her geçen yıl daha da ileriye gidiyor. Hiç endişe etmeyin daha da ileri gidecek."