Deniz Baykal yoğun bakımda: Sol kolu ve bacağında güçsüzlük var

Güncelleme:

Fransa'dan Türkiye'ye dönen Deniz Baykal, ateşi yükselince hastaneye kaldırıldı.

Fransa'dan dönüşünde gece yarısı ateşi yükselen Deniz Baykal, hastanede tedavi altına alındı. Zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konulan Baykal'a anjio yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamada ''Sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var'' denildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Baykal'ı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, "Durumu iyi ama önümüzdeki süreç kritik" dedi.

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

Beyne giden tıkalı damarın yapılan boyun anjiosu ile açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. 

"Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" diyen İbiş şunları söyledi:

"Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı."

"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise açıklamasında şunları söyledi: 

"Bu müdahale sonucunda ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Kapalı olarak işlem yapıldı, tıkalı beyin damarı açıldı. Açılan damara stent konuldu. Tedavi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi. Şu anda cerrahi bir operasyona ihtiyaç yok. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman vardır. Ama şu anda ciddi bir problem görünüyor."

KILIÇDAROĞLU: DURUMU İYİ AMA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ KRİTİK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Baykal'ı ziyaret etmek üzere Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne gitti. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaret sonrası hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu "Hastanedeki tüm görevli hekimlere yürekten teşekkür ediyoruz. Olağanüstü çaba harcandı ve Deniz Bey sağlıklı bir yapıya kavuşmuş oluyor" dedi.

Bayka'ın bilincinin yerinde olduğunu ve kendisiyle görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz Bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte, hekimler uyardığı zaman sol ayağını, elini oynatıyor. Dolayısıyla o da zaman içinde aşılmış olacak. 

Sayın Başbakan sabah erken saatlerde aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal'ın ailesi ile de görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı da Deniz Bey'in ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Baykal'ın ailesi de büyük bir heyecanla sonucu bekliyor. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılmış olması onları da mutlu etti. Gösterdikleri ilgi ve duyarlılık için bütün vatandaşlara teşekkür ediyoruz."

CHP'Lİ BİNGÖL'DEN AÇIKLAMA

Baykal'ın durumuna ilişkin açıklama hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li Tekin Bingöl'den geldi.

Bingöl şunları söyledi:

"Bugün sabahın erken saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleriyle önce bir özel hastaneye kaldırılıyor. Sonra ileri tetkik yapılmak üzerine İbni Sina Hastanesi'de sevki gerçekleştiriliyor. Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu. Yapılan anjio ile pıhtının yol açtığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi işlem bitmek üzere. Oradan yoğun bakımda tedavisi devam edecek. Bir damarda var tıkanıklık, tümüyle kapanması söz konusu değil. O da giderildi."

Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydedildi. 

Deniz Baykal yoğun bakımda: Sol kolu ve bacağında güçsüzlük var - Resim : 1

Öte yandan eşinin hastalandığı haberini aldığında Antalya'da bulunan eşi Olcay Baykal da Deniz Baykal'ın tedavi gördüğü hastaneye geldi.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'ten de bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi. 

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Baykal'ın tedavi edildiği hastaneye gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Daha detaylı bilgi alabilmek ve Baykal'ı görebilmek için hastaneye geldiğini aktaran Yaşar, "Doktorları biraz sonra bir açıklama yapacaklar ama beyinde bir pıhtı atılmış, o temizlenmiş. 'Herhangi bir sıkıntı yok' diye doktorlardan bizzat duydum. Sağlığının yerinde olduğunu söylediler." dedi.

ERDOĞAN HASTANEYİ ARADI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Seçiniz...