Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme
Güncelleme:

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

CHP eski Genel Başkanı Devniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erkan İbiş, "Bilinçsel fonksiyonları iyi. Her gün daha iyiye gidiyor. Yardımla ayakta durabiliyor. Önümüzdeki günlerde Almanya'da bir rehabilitasyon merkezine giderek orada tedavisini sürdürecek" dedi. Bunun için özel uçak hazırlandığı belirtildi.
 
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 47 gündür İbn-i Sina Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi gören CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Hastane binasında basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. İbiş, şunları söyledi:

"Deniz Bey'in genel durumu gayet güzel. Her gün çok daha iyiye gidiyor. Kendisi yardımla ayakta durabiliyor, sandalyeye oturabiliyor. Baş, boyun, el, kol, bacak hareketleri bir önceki haftaya göre daha iyi durumda. Kendisine fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları yapılıyor.

ALMANYA'YA GİDİCEK

Ailenin de isteği üzerine Deniz Bey fizik tedavi ve rahabilitasyon uygulamaları için önümüzdeki günlerde Almanya'daki bir merkeze gidecek. İlgili klinikten gün bekleniyor. Bildirdikleri gün gidecek ve tedavisine orada devam edilecek. Gelmeden önce basın mensuplarına açıklama yapılacağı söylendiğinde, medya mensuplarına, kamuoyuna, vatandaşlara ve sağlık ekibine teşekkürlerini, sevgi ve selmalarını iletmemizi istedi." Prof. Dr. Erkan İbiş ayrıca, Deniz Baykal'ın Almanya'daki tedavi süresinin yaklaşık 2 ay olacağını ifade etti.

BEYNE GİDEN DAMARDA PIHTI OLUŞMUŞTU 

Ankara'da beyne giden damarda oluşan pıhtı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan eski CHP Genel Başkanı ve  Antalya Milletvekili Deniz Baykal 3 kez ameliyat edilmiş ve daha sonra ise Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde yoğun  bakımda tedaviye alınmıştı.