Diyarbakır'a dev stat!

Diyarbakır'a dev stat!

Diyarbakırspor'un, kulüp yönetimi dev bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'un, kulüp yönetimi dev bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Kırk yıldır düzenli ve kalıcı bir gelire sahip olamayan Diyarbakırspor, yeni yönetimin hazırladığı projeyle, içerisinde 30 bin kişilik stadyum, büyük bir alışveriş merkezi, halı sahalar ve alt yapı tesislerinin bulunduğu bir komplekse kavuşacak.
Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor'un kalıcı gelire kavuşması için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ve projelerini, Ankara'da destek ziyaretleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e sunduklarını söyledi.

Tüm ziyaretlerde büyük destek gördüklerini ifade eden Akçadağ, şöyle konuştu:
''Başta sayın başbakanımız olmak üzere tüm temaslarımız iyi geçti. Tutumları ve yaklaşımları çok olumluydu. Bize destek olacaklarını söylediler. Projelerimizi anlattık. Bu kapsamda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ait Kayapınar Belediyesi sınırları içinde yaklaşık bin 300 dönümlük alanda tesis kuracağız. Burada 30 bin kişilik stat, büyük bir alışveriş merkezi, halı sahalar, alt yapı tesisleri yer alacak. Burayı kulüp olarak 49 yıllığına kiralayacağız. Çalışmalarımıza başladık. Proje hayata geçince Diyarbakırspor artık kişilere bağımlı olmaktan kurtulacak. Kalıcı bir gelir sağlanacak. Proje, hem Diyarbakır halkı için hem de Diyarbakırspor için büyük bir atılım olacak. Kente de büyük katkısı olacak.''

-''SKOR FARKLI OLABİLİRDİ''-

Hafta sonu deplasmanda oynadıkları Boluspor maçını da değerlendiren Akçadağ, ilk dakikalarda yedikleri golle sarsıldıklarını ifade ederek, maçın ilk yarısını 2-0 kapamalarına rağmen storu eşitlemeyi başardıklarını söyledi. Akçadağ, maçın ikinci yarısında son derece baskılı oynadıklarını, bir çok gol pozisyonu da yakaladıklarını belirterek, ''Oyuncularımızın baskılı oyunuyla skor farklı olabilirdi, ama bir puanla yetindik. Mükemmel bir oyun sergiledik. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz''dedi.

Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Elazığspor maçı hazırlıklarına yarın başlayacaklarını kaydeden Akçadağ, 3 puan parolasıyla maça çıkacaklarını kaydetti.