Dünya'nın en korkunç canlısı; İnsan !

Dünya'nın en korkunç canlısı; İnsan !

Uzmanlar uyarıyor: Bu yırtıcı, bir an önce kontrol altına alınamazsa doğal bir felakete sebep olabilir...

Dünyadaki deniz yırtıcılarından 14 kat daha fazla balık avlayan ve kara yırtıcılarından da 9 kat daha fazla hayvan öldüren bir yırtıcı türü şu an gezegendeki doğan yaşamın en büyük tehdidi olarak gösteriliyor. Bilim insanlarına göre aslan, ayı ve köpek balığından daha tehlikeli olan bu canlının kontrol altına alınmaması halinde doğal yaşama büyük oranda zarar gelebilir.

Avlanma yöntemleri tüm yırtıcılardan daha farklı olan bu canlı insandan başkası değil. Bildiğimiz insan! Yani biz! Sputniknews.com'da yer alan habere göre; Kanada'daki Victoria Üniversitesi'nden Profesör Thomas E. Reimchen konu hakkında, yırtıcıların yavru, genç, yaralı, hasta veya ihtiyar hayvanları avladığını belirterek, "İnsan ise genelde doğurma çağındaki yetişkin hayvanları öldürüyor, yani üreme ihtimalini yok ediyor" yorumunda bulundu.

Bozulan eko dengenin kanıtı ise daha derin araştırmalardan geliyor. Araştırma sonuçlarına göre, çevreyi kirleterek ekosistemi bozan insanoğlu olmasaydı Dünya büyük bir doğa koruma alanını andırırdı. Kuzey Avrupa'da kurtlar, geyik ve ayıların yanı sıra, filler ve gergedanlar da yaşayabilirdi. Araştırmayı yapan Aarhus Üniversitesi'nin verilerine göre, hayvan çeşitliliği bol olan Afrika, bunu eşsiz elverişli iklimine değil, insanın vahşi doğaya minimum müdahalesine borçlu.

Profesör Jens Christian Svenning, "Kuzey Avrupa, insanlar yüzünden memeli çeşitliliğinin büyük ölçüde azaldığı tek bölge değil. Bu küresel bir olgu" dedi. Bu görüşü, araştırmaya katılan Dr. Soren Forby de destekliyor. Bilim adamına göre, insanlar olmasaydı Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa'da, muhtemelen şu anda Afrika'da olduğundan daha fazla büyük memeli yaşar, türleri de oldukça fazla olurdu.