Ege'de 5 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir de sallandı

Güncelleme:

Ege Denizi Midilli Adası'nda 5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin 15,82 kilometre uzağında gerçekleşti. Deprem, İzmir ve çevresinden de hissedildi.

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği, 15 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD'a göre, saat 10.38'de gerçekleşen depremin merkez üssü Ege Denizi'ndeki Midilli Adası açıkları olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Ege Denizi'nde meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen bilgilere göre hasar gören herhangi bir yapımız yok. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ege Denizi Midilli Adası olarak belirlenen Çanakkale ve çevresinden de hissedilen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili Çanakkale Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Bugün 10.38'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır" denildi. 

EGE'DE DEPREM FIRTINASI 

Öte yandan Ege Denizi'nde son günlerde dikkat çeken peş peşe depremler meydana gelmişti. Ege Denizi’nde Midilli Adası açıklarında geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5 ve 4.8 büyüklüğündeki depremleri değerlendiren İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Ege Denizi son 1 aydır beşik gibi sallanıyor. Yunanistan'ın başkenti Atina açıklarıyla ile Girit, Rodos adaları, Antalya ve ilçesi Kaş, Muğla'nın Marmaris, Bodrum ve Datça ilçeleriyle Gökova Körfezi, İzmir Körfezi ve Buca ile dünden beri de Kuşadası ve Özdere açıklarında deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor." demişti.