Ehliyet Sınav Soruları 2022 – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

Ehliyet Sınav Soruları 2022 – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular
Güncelleme:

Ehliyet sınavı soruları önceki yıllarla benzerlik gösterdiğinden ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının bu süreçte geçmiş yıllarda çıkmış olan soruları incelemesi gerekir. Ne kadar çok soru çözülebilirse başarı oranı o kadar artacağı gibi sınav esnasında adayın heyecanının da yatışması sağlanmış olur.

Ehliyet sınav soruları 2022 yılı itibariyle sitemizde yayınlanmaya başlamıştır. Sitemize gelen her ziyaretçi ehliyet sınavı çıkmış soruları inceleyerek girecekleri sınavda şansını artıracağı gibi kendini test etme imkanı da yakalamış olacaktır.

Ehliyet sınavı çıkmış sorular 2022

MEB Ehliyet sınav soruları genellikle benzer niteliktedir ya da daha önceki sınavlardan çıkmış olanlara yer verir. Ehliyet sınav soruları 2022 çözdüğünüzde ise kendinizi test etmiş olacağınızdan hangi alanlarda eksikliğinizin olduğunu görüp o alana doğru ağırlık verebilirsiniz.

Ehliyet sınav soruları çözerken şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu sınavda sürücü adaylarına toplamda 50 adet soru soruluyor. Her aday bu sorulardan toplamda 35 tanesini doğru yanıtlaması gerekir. Bu sayede gireceği sınavdan 70 puan almış ve sınavı kazanmış sayılır. Ehliyet sınav soruları 50 soru olurken bu 50 sorunun hangisini bilip hangisini bilmediğinizin önemi yoktur. Tüm sorular eşit puan değerindedir ve yanlışlar doğruları götürmediğinden dolayı emin olduğunuz ya da olmadığınız tüm soruları yanıtlamanız sizin açınızdan faydalı olacaktır.

Ehliyet Sınavına Ne Zaman Girebilirsiniz?

Ehliyet sınavınıza teorik eğitiminiz bittikten sonra girebilirsiniz. Bunun için sürücü kursunuz başvuru işleminizi gerçekleştirecektir. Sınava girebilmeniz için yapmanız gereken sınav giriş harcını ödemek ve bunun banka dekontunu vermektir.

Ehliyet Sınavına Kaç Kez Girebilirim?

Ehliyet almak isteyen her sürücü adayına 4 kez sınava giriş hakkı verilir. Buna göre eğer sürücü adayı ilk sınavdan 70 puanın altında alırsa sınavdan kalmış sayılır ve ikinci sınava girmesi gerekir. Eğer sürücü adayı 4’üncü hakkında da sınavdan 70 puanın üzerinde puan alamazsa bu durumda sürücü kursuna yeniden kayıt yaptırması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz konuları ve daha önceki yıllara ait çıkmış sınav sorularının cevaplarını Sürücü Kursları adresinden bulabilirsiniz.