'Erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde gidecekler'

'Erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde gidecekler'
Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, RTÜK’ün canlı yayındaki sözlerini gerekçe göstererek Halk TV'ye en üst sınırdan ceza vermesi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayınladı.

Kaftancıoğlu, “Sözlerim arasından cımbızlanarak alınan kelimeler üzerinden darbe anlamı çıkarmak, ancak demokrasiyi rafa anayasayı askıya alan darbeci bir zihniyetin aklına gelir. İktidarın salgın günlerinde halkın esas sorunları olan işsizliğe, geçim kaygılarına hatta 3-5 tane maske teminine bile çözüm üretemediği için ortaya attığı bu suni gündemlerle meşgul olmayacağız. Tekrar ediyorum: erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde gidecekler. Çünkü yönetemiyorlar” dedi.

RTÜK, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun canlı yayında yaptığı açıklamalar gerekçesiyle Halk TV'ye en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK, Halk TV’de Şirin Payzın’ın sunduğu “Sözüm Var” programına konuk olan Kaftancıoğlu’nun kullandığı “Şöyle bir gerçeklik var ki…. önümüzdeki seçimde bir erken seçimle veya başka bir şekilde bu ülkenin, gerçekten halkın artık gözü açıldı….. Şöyle söyleyeyim bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim iktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını da düşünüyorum. İşimiz kolay değil ama ancak böylesi bir yönetim anlayışı, iktidar değişimi ve yeniden bir sistem değişikliği ile bu yaralarımızı, bu hasarlarımızı tedavi edebileceğimizi görüyorum” cümlelerini inceledi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu görevini aşan bir değerlendirmeyle sözleri, "milli iradeyi yok sayarak demokrasi dışı yöntemlerle halkın seçmiş olduğu hükümeti ve yine halkın oylarıyla hayata geçirilen yeni yönetim sistemini hedef alan ifadeler" olarak yorumladı.

CHP’li Kaftancıoğlu, RTÜK verdiği karara sosyal medya platformu twitter hesabından yayınladığı açıklamayla tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, “Türkiye’nin gündemi, sizin masa başında kurguladığınız suni düşmanlar değil halkın geçim derdidir, salgınla mücadeledir. İktidarın salgın günlerinde halkın esas sorunları olan işsizliğe, geçim kaygılarına hatta 3-5 tane maske teminine bile çözüm üretemediği için ortaya attığı bu suni gündemlerle meşgul olmayacağız. Tekrar ediyorum: erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde gidecekler. Çünkü yönetemiyorlar” dedi.

Kaftancıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasilerde iktidar, toplumsal meşruiyetini muhalefetin varlığı ile kazanır. İktidar her rejimde, muhalefet yalnızca demokrasilerde olur. Halk TV’de katıldığım Sözüm Var programında ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı olarak iktidarın erken ya da geç ilk seçimde değişeceğini söyledim. Sözlerim arasından cımbızlanarak alınan kelimeler üzerinden darbe anlamı çıkarmak, ancak demokrasiyi rafa anayasayı askıya alan darbeci bir zihniyetin aklına gelir. Halk TV’ye verilen cezanın gerekçesi bir televizyon kanalında muhalefetin iktidarı eleştirebiliyor olmasıdır.

Siyasi iktidar ile bizlerin arasında halkın iradesine olan yaklaşım farkının en somut, en yalın örneği İstanbul seçimleridir. Halkın iradesini tehdit bile değil direkt gasp eden darbeci bir zihniyet aranıyorsa; sadece mühürsüz oy pusulalarıyla sonuçları değiştirilen referandum ile 31 Mart İstanbul seçiminin neden ve nasıl iptal edildiğine bakmak yeterli olacaktır.

Bu süreçlerde halktan ve hukuktan başka hiçbir güce sığınmayan bizler, bugün basın özgürlüğüne yaptığınız darbeye, siyasetin diline bulaştırdığınız tehdit ve hakaret söylemlerine karşı da yalnızca demokrasiyi, adaleti ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. Halk geçim derdiyle, işsizlikle, yokluk ve yoksullukla boğuşurken buna seyirci kalanlar, günlerdir bizleri ölüm tehditleriyle, ağza alınmayacak hakaretlerle hedef göstermektedir. Türkiye’nin gündemi, sizin masa başında kurguladığınız suni düşmanlar değil halkın geçim derdidir, salgınla mücadeledir.

Halk TV ve gazeteciler mesleklerinin gerektirdiğini yapmışlardır, yapmaya devam edeceklerdir. Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak kabul edilen basına yönelik bu tahammülsüzlük darbeci zihniyetin en belirgin özelliği olduğu unutulmamalıdır. Bizler muhalefet partisi olarak varlık sebebimiz olan fikirlerimizi iktidara taşıma görevimizi her fırsatta dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

İktidarın salgın günlerinde halkın esas sorunları olan işsizliğe, geçim kaygılarına hatta 3-5 tane maske teminine bile çözüm üretemediği için ortaya attığı bu suni gündemlerle meşgul olmayacağız. Bizler hayatın her alanında halkın sorunlarını konuşmaya, çözüm üretmeye ve demokrasinin var olması için çalışmaya devam edeceğiz.

Tekrar ediyorum: erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde Gİ-DE-CEK-LER! Çünkü YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-LAR!”