Gaziler askere gitmek için başvurdu !

Gaziler askere gitmek için başvurdu !

Adana'da bir grup gazi, ülkede artan terör olayları nedeniyle göreve dönmek için askerlik şubesine dilekçe verdi.

İstasyon Meydanı'nda toplanan gaziler, konvoy eşliğinde Yüreğir ilçesi Ege Bağtur Bulvarı üzerindeki askerlik şubesine gitti. Gaziler, imzaladıkları dilekçeleri nizamiyede görevli subaya teslim etti. Görevli subay, dilekçeleri ilgili makamlara ileteceğini belirterek, "Size teşekkür ederiz, yüreğinize sağlık" dedi.

Gazi Muhammet Çetin, birlik çağrısı yaparak, "Gazi arkadaşlarımızla toplanarak tekrar göreve gelmek için basın açıklaması yaptık ve dilekçelerimizi askerlik şubesine bıraktık. Şubede görevli subayımız da kabul etti, gerekli yerlere gönderileceğini söyledi. Bizler, gaziler olarak son günlerde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarının farkındayız. Dış mihraklar tahrikleri ile Kürt-Türk savaşı çıkarmak istiyorlar. Biz gaziler olarak, özellikle PKK konusunda darbe yemiş kişiler olarak hiçbir zaman Kürt-Türk'ün düşmanlığını istemiyoruz. Binlerce yıl kardeş yaşadık ve bundan sonra kardeş yaşayacağız. Eğer ki tekrar göreve dönersek şehit olmak da var, şehit olmaya razıyız. Ama bu oyunu bozacağız" diye konuştu.

Gaziler verdikleri dilekçede şunları kaydetti:

"Şu anda gece gündüz fedakarca vatanın bütünlüğü, al bayrağın dalgalanması ve milletimizin huzuru için mücadele eden silah arkadaşlarımızın yanında olmak istiyorum. Komutanım eksik uzuvlarıma bakmayın siz. Çünkü bizim sağlam olan yüreğimiz vatan sevgimiz Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için gerekli olan inancımız var. Bu niyetle daha önce görevli olduğum birliği gitmek, gerekirse bu uğurda şehit olmak ve gereğinin yapılmasını saygı ile arz ederim."